kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hedefler gölgelenmesin'

ANKARA
Cumhurbaşkanı Gül, Hilmi Özkök ve Devlet Bahçeli'nin devreye girmesine yönelik çağrılarına, "Daha önce bu konuda görüşme yaptım. Çalışmalarım sürecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Hedefler gölgelenmesin'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti kapatma davası ve Ergenekon gözaltılarının ardından gerilen siyasi atmosferi yatıştırmak için Çankaya'yı göreve çağıran eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Ben çalışıyorum" yanıtı verdi. Kazakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapan Gül, yargı ile hükümet arasındaki gerginlik sonrası parti liderleri ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı görüşmeleri hatırlatarak şunları söyledi:

TAKİP EDİLEMEYENLER
"Türkiye'nin stratejik hedeflerinin zedelenmemesine, kurumlarımızın itibarının zedelenmemesine çok önem veriyorum ve bu yönde çok açık mesajlarımı da zaman zaman kamuoyu ile paylaştım. Bunun yanında gerek sizlerin takip edebildiği görüşmeleri yaptım, gerekse sizin takip etmediğiniz birçok görüşme yaptım. Bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim ama bir kez daha ifade etmek isterim ki, her şey Türkiye'nin çıkarları dahilinde olmalıdır. Türkiye'nin özellikle çevresinde önemli olayların olduğu bir dönemde, milli hedefleri ve stratejik hedefleri asla gölgelenmemelidir. Çalışmalarım devam edecektir." Gül, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Ergenekon soruşturmasına dikkat çekmesinin soruşturmanın siyasi olduğu eleştirilerini de beraberinde getirdiğinin hatırlatılması üzerine ise şu yanıtı verdi: "Bazı şeylerin olduğunun da ötesine geçirilmemesi gerekir. Burada basına da hepimize de büyük bir sorumluluk düşüyor. Madem ki Türkiye böyle bir durumun içinde, buradan Türkiye'yi en güçlü biçimde çıkartma sorumluluğu vardır. Bu bu süre içinde gerekli tavsiyelerimi verdim, vermeye devam edeceğim, çalışmalarımı sürdüreceğim."