kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mert Öcal, 25 yaşında olduğunu ve gerçek aşkı yaşamak için daha vakti olduğunu söylüyor.

Ayaklarımı yerden kesecek ilişkiyi henüz yaşamadım!

2004 yılının Best Model'i seçilen oyuncu Mert Öcal açıkladı: Ayaklarımı yerden kesecek aşkı yaşamadım..
Bir dönem atv'de yayınlanan 'Görgüsüzler' dizisinde rol alan '2004 Best Model of The World' birincisi Mert Öcal, aşkı dahi ikinci plana attı. Artık tüm zamanını oyunculuğa ayırıyor. Jön karakterlerden, bu kez bir sır gibi sakladığı yeni sinema projesiyle drama oyunculuğuna geçiş yapan Öcal, yeni sezonda yapımcı, bir sonraki etapta ise müzisyen kimliğiyle sevenlerinin karşısına çıkacak. Mert Öcal kendisiyle ilgili merak edilenleri Marie Claire dergisinden Damla Gökdel'e anlattı:

* AİLE HAYATI:

Dört kuşak geriye giden eski İstanbullu bir aileyiz biz... Anne tarafımın kökeni Selanikli, baba tarafım ise Kayserili. Ancak kökler yine Batı Trakya. İki kardeşiz. Benden dört yaş küçük bir erkek kardeşim var. O da Kültür Üniversitesi'nde oyunculuk okuyor. Bir gün kendi ailemi kurduğumda; referans olarak aldığım kişiler yine onlar olacak.

* SİNEMA KARİYERİ:

İlk sinema filmimi çekiyorum. Ön çalışmaları yapılıyor şu anda. 2009 yazında vizyona girecek diye tahmin ediyoruz. Şu anda bir sır gibi saklıyoruz çünkü henüz hazırlık aşamasındayız. Macera ile karışık bir drama... Birtakım entrikalarla sürüp giden hayatımızdan bir kesit diyelim... Benim en çok arzu ettiğim drama oynamaktı. Romantik komedilerden ya da jön karakterlerden farklı bir çalışma yapmak istiyordum. O fırsat da elime geçti şimdi. Görüşmelerim vardı zaten. Haftada dört beş proje geliyordu. Bu biraz sert bir proje olacak. Oyunculuk açısından kendimi sınayacağım. Oyuncu koçum ile Mert Öcal, çalışıyorum. Sinema arşivlenecek bir sanat dalı ve bir oyuncunun kariyerinde çok önemli bir nokta. O nedenle çok titizim ve çok çalışıyorum.

* AŞKA BAKIŞI:
Ben mantık çerçevesinde hareket eden bir erkeğim. Aşkta da mantığımı kullanıyorum. Duygusallığı ikinci plana bırakırım. Birine aşık olursam da; sağduyuyu elden bırakmam. O an yaşamamam gereken bir ilişkiyse aşka rağmen yaşamayabilirim. Bu konuda çok da büyük konuşmamak gerekiyor belki de ama yapım bu benim. Eskiden daha duygusaldım ama aşkta zaman içinde üzülmemek ve üzmemek adına daha mantıklı hareket etmeye başladım. Aşka gayet olgun yaklaşıyorum.

* İLİŞKİYE BAKIŞI:
Henüz ayaklarımı yerden kesecek bir ilişki yaşamadım. Dönem dönem elektrik aldığım oluyor ama genelde mantığım ağır basıyor. Aşkı yaşamadım. Bu bir kayıp mı yoksa kendimi hazır hissedince yaşayacağım için daha mı şanslıyım bilmiyorum.

* PROJELERİ:
Bomba gibi bir projem var. Başka bir sektörde daha görebilirsiniz beni. Nasıl mı? Yapımcı olarak... Çok iddialı bir proje ile karşınıza çıkabilirim. Doğru zamanda, en doğru format ile belki de gelecek sezon izleyeceksiniz. Bir yarışma programı bu. Bir sohbet esnasında aklıma düştü ve genişlettim. İnanılmaz sempati kazanacak ve ilgi çekecek. Yeni sezona yetiştirmeye çalışacağım.