kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aygün'e örgüt üyeliği tutuklaması

Veli SARIBOĞA Recai KÖMÜR Çağdaş ÇETİNDEMİR
ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli askerler Uğur, Özcan ve USİAD Genel Sekreteri Başaran Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan tutuklandı. Prof. Ovalı kefaletle serbest bırakıldı..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, emekli albay Hasan Atilla Uğur, emekli astsubay İbrahim Özcan ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Başkanı Birol Başaran Ergenekon terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Prof. Ercüment Ovalı ise 20 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı. Tutuklananlar Metris Cezaevi'ne konuldu. Ergenekon suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 13'ü daha dün İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Emekli orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli albay Hasan Atilla Uğur, gazeteci-yazar Mustafa Balbay, USİAD Genel Sekreteri Birol Başaran, emekli maliye müfettişi Kemal Aydın, Neriman Aydın, Durmuş Ali Özoğlu, gazeteci Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, emekli astsubay İbrahim Özcan, emekli tümamiral İlker Güven ve Türkiye Gençler Birliği Başkanı Adnan Türkkan polisteki sorgularının ardından savcı ve hâkim karşısına çıktılar. Önceki gece adliyeye çıkarılan 6 kişiden 5'i serbest bırakılırken bir kişi tutuklanmıştı. Dün saat 10.00'dan itibaren gruplar halinde adliyeye getirilen 13 zanlının savcılık ve mahkemedeki işlemleri sabaha kadar sürdü. Savcılık ifadeleri tamamlanan Sinan Aygün, Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran ve Ercüment Ovalı tutuklama istemiyle 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Saat 02.00 sıralarında mahkeme Aygün, Uğur, Özcan ve Başaran'ı tutuklarken, Prof. Ovalı'yı kefaletle serbest bıraktı ve yurtdışına çıkma yasağı koydu. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın 17.30'da başlayan savcılık ifadesi gece boyunca sürdü. Gazetemiz baskıya girdiği sırada adliyeye getirilen diğer zanlıların işlemleri hala devam ediyordu.

ERUYGUR KÖTÜLEŞTİ
Emekli Orgeneral Şener Erguygur dün saat 13.00 sıralarında emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye getirildiği sırada Eruygur'un çok yorgun ve bitkin olduğu, hatta gözlerinin aşırı derecede kızarık olduğu öğrenildi. Eruygur saat 13.30 sıralarında aniden fenalaştı. Tansiyonu yükseldiği belirlenen Eruygur'a tansiyon düşürücü ve sakinleştirici iğne yapıldı. Saat 18.30'a kadar dinlenen Eruygur, daha sonra savcı Zekeriya Öz tarafından sorguya alındı.

ACİL'DEN AMBULANS
Sorgulama sürdüğü sırada Şener Eruygur tekrar fenalaştı. Saat 20.00 sıralarında tansiyonu yükselen Eruygur için 112 Acil Servis'ten ambulans çağrıldı. Eruygur sıkı güvenlik önlemleri altında ambulansa konurken, polisler ellerindeki kalkanları kaldırarak basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Eruygur'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Eruygur'un bu sabah tekrar adliyeye getirileceği belirtildi.

GÜRBÜZ KONUŞMADI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde aralarında emekli orgeneral Hurşit Tolon ve örgütün tetikçisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün olduğu üç kişinin işlemleri ise dün geç saatlere kadar devam etti. Osman Gürbüz'ün emniyette ifade vermeyip susma hakkını kullandığı öğrenildi. Gürbüz'ün avukatı Erdem Olgun geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avukat Olgun, müvekkili Osman Gürbüz'ün neden gözaltına alındığına ilişkin polisin henüz kendilerine bilgi vermediğini dile getirdi. Halen dosyada gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatan Olgun, müvekkilinin yaklaşık 62 saatten beri gözaltında olduğunu ifade etti. Olgun susma hakkıyla ilgili bir soruyu "Diğerleri ne yaptıysa aynı yönde hareket etmek gibi bir düşüncemiz var. Savcılık makamında konuşulmasını ben daha uygun görüyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları