kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Simit

Mayayı, ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu havuz gibi açınız kabaran mayayı, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu koyup yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, iki avucunuzun arasında çubuk halinde yuvarlayınız. Bu çubuğun iki ucunu birleştirerek simit haline getirin. Tahini biraz su ile sulandırın. Simitleri tahinli suya batırıp susama bulayıp bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 adet yumurta
* 10 gram bira mayası
* Tuz
* Susam
* 1 çay bardağı tahin
* 1 kahve fincanı sıvıyağ

Çoban dolması
Domateslerin üstünden bir kapak kesilip içleri boşaltılır. Bulgur, soğan ve içini boşalttığınız domates içlerinin bir kısmıyla, nane ve maydanoz biraraya getirilip, yağda harmanlanır. Tüm malzeme domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir. İçine bir su bardağı su konur kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Soğuyunca tabağa alınır, üzerine maydanoz serpilir.

MALZEMELER
* 500 gram domates
* 1 su bardağı bulgur
* 2 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
* Nane
* Maydanoz
* 1 kahve fincanı zeytinyağı

Krem karamel
Süt, nişasta, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Şeker ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çevrilir. Limon suyu ilave edilip, ateşten alınır. Küçük kaselerin dibine karamel konup, pişen muhallebi dökülür. Üstüne tekrar karamel konup, bir gece dolapta bekletilir. Servis yapılır.

MALZEMELER
* 1 kilo süt
* 2 kahve fincanı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* Vanilya
* 4 yumurta sarısı

Karameli için:
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu