kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hırslı kadın rollerinde yer almaktan sıkıldım

Sema Öztürk, bugüne dek güç peşinde koşan hırslı kadın tiplerini canlandırdığını belirterek, "Artık bundan çok sıkıldım. Daha yaratıcı beyinlerden çıkan senaryolarda olmak istiyorum" dedi..
Geçtiğimiz yıl Cem Davran'la birlikte oynadığı 'Avrupalı' filmiyle ilk kez başrole çıkan sunucu-oyuncu Sema Öztürk, 'Kurtlar Vadisi'ndeki 'Jülide' karakteriyle hayran kitlesini genişletti. Yaz boyunca televizyonda bir dekorasyon programı hazırlayıp sunacak olan Öztürk, "Artık güç ve iktidar peşinde koşan hırslı kadın rollerinden sıkıldım. İyi kadın rolleri istiyorum" dedi. Cosmopolitan dergisinin temmuz sayısı için Özge Zeki'ye röportaj veren Sema Öztürk, hakkında merak edilenleri anlattı.

* 'Kurtlar Vadisi'nde 'Jülide' adlı karakteri canlandırıyorsunuz. Biraz ondan bahseder misiniz?
Jülide; para, güç ve iktidar sahibi olmak isteyen hırslı bir kadın. Etrafındakilere de bu şekilde davranıyor. Aslında Jülide karakteri bu tarzda oynayacağım son karakterdir diyebilirim. Bir daha bu tip bir rolde oynamayacağım.

* Neden?
Çok sıkıldım çünkü artık. Bu tür hırslar bende hiç yoktur. Bir sürü email geliyor ve bana çok iyi elektriğim olduğunu ve iyi rollerde oynamam gerektiğini söylüyorlar.

ÇARPICI BİR YANI OLMALI
* 'İyi roller'le ne kastediyorlar?
İyi derken, hanım kız gibi değil tabii ki. Benim oynayacağım karakterin dişi bir yanı, çarpıcı bir tarafı olması lazım. Görüntü anlamında değil, karakterin çarpıcılığı anlamında söylüyorum. Ama böyle hırslı kadın rollerinden çok sıkıldım artık. Yani yapımcılar böyle istiyor diye bu rollerde bir daha oynamayı planlamıyorum. Daha farklı karakterlerle daha yaratıcı beyinlerden çıkan senaryolarda olmak istiyorum.

* Peki sizin mesleğiniz nedir? Sunucu mu yoksa oyuncu musunuz?
Aslında oyuncuyum ama şarkı da söylerim, iyi dans da ederim, iyi poz da veririm. O yüzden manken bile derler bana ama mankenlik hiç yapmadım. Yani görsel sanatlara eğilimim fazla. Dans etmek, vücut dilini iyi kullanmak, esnek olmak, spor yapmak; bunların hepsi oyunculuğun içinde. Yani hepsinin birbirine katkısı var. Sonuçta 'Ben oyuncuyum' diyebiliyorum.

* Sizce iyi oyuncu nasıl olmalı?
Oyuncu hayattaki her şeyi özümsemeli ve bunu uygulayabilmeli. O karakteri kendine yakıştırabilmek, kendi iç dünyandan onu çıkarabilmek çok önemli. Başka insanları anlayabilmek, oyunculuğun ilk kuralı. Bu da daha kolay karakter çözümlemesi yapmanızı sağlar. Yani gözlem her şeyi kapsıyor.

* Dizilerde en çok şikayet edilen, hikayenin ana karakterlerin üzerine dönmesi. Sizce başrol oynamadan da başarılı olmak mümkün mü?
Artık dizilerde başrol oyuncusu olayı kalmadı. Zaten aynı senaryoda altı, yedi tane başrol oluyor. Çünkü tek bir aşk hikayesini, tek bir hikayeyi hiçbir senarist götüremez yani. Bir sinema filminde götürebilir belki ama bir dizide mümkün değil. Diziler çok uzuyor ve herkes başrol gibi oynuyor artık.

* Peki başrol oynamanın sırrı nedir?
Sorunun cevabını bilmiyorum. İşime ihanet etmek gibi olmasın ama ben şimdiye kadar oynamak istediğim karakterleri henüz yakaladığımı düşünmüyorum.

5 OSCAR'IM OLSUN İSTERİM
* Dekorasyon programından bahseder misiniz?
Ben oldum olası evle ilgili her şeye çok meraklıyımdır. Kanaltürk'te yapacağımız programın ismi 'İki Oda Bir Salon'. Bir mimarla beraber çalışacağız ve her hafta evleri dekore edeceğiz.

* Oyunculuk hedefleriniz neler?
O hayaller o kadar büyük ki, söylersem insanlar gülecekler bana. Ama kısaca 50'li yaşlara geldiğim zaman işini severek yapan biri olarak anılmak istiyorum. Türkiye'de o yaş grubunda kadın oyuncu sayısı çok az var. Bu galiba kadının yapısı, doğadaki yeriyle alakalı. Evlenmek, çocuk yapmak işten kopmaya neden oluyor galiba. Ben öyle olmayacağım. İleride beş tane Oscar alsam hiç de fena olmazdı hani!

İLİŞKİDE PAYLAŞIM ÖNEMLİ
* Peki aşk meşk meseleleri... Var mı biri?
Tabii ki sevgilim var.

* Aşık olunca nasıl bir insan oluyorsunuz?
Gözlerim parlıyor. Güzel bir şey yaşarken veya kötü bir şey yaşadığında ilk onunla paylaşmak istiyorsun. Yani en yakının o olmaya başlıyor.

* Bir ilişkide aradığınız en önemli özellik paylaşım öyleyse...
Tabii ki! Yani çok uyuşmak, kafa olarak anlaşmak çok önemli. Evde bir film izlerken, çekirdek çitleyip konuşurken, yemek yerken bile bir keyif alabiliyorsan o doğru kişidir işte. Yoksa dışarıda eğlenmiş olmak kıstas değil. Gerçekten iki insanın birbirini anlayabilmesi lazım. Her şeyden önce aynı eğitim çok önemli. Çünkü bir süre sonra mutlaka bir problem çıkıyor.

* Bir oyuncuyla eş olmak da zor olabilir. Buna katılıyor musunuz?
İlk başta çok cazip geliyor olabilir ama sonra değişiyor. Göz önünde bir kadınla beraber olmak gerçekten bir erkek için zor. Doğası itibariyle erkek hep ön planda olmak ister. Kadın da erkeği ön planda görmek ister. Dolayısıyla kendisiyle gerçekten çok barışık ve çok başarılı bir erkek olması lazım. 'Paralı olmalı' demiyorum bakın. Başarılı bir adam olduğu zaman, senin başarından da keyif almaya başlıyor.

* Peki evlilik kavramı?
Evlenmeyi tabii ki düşünüyorum, anne olmak istiyorum ama her şey kısmet. Aile kurumuna inanıyorum.
Haberin fotoğrafları