kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öp 'Dede'nin elini

Galip Öztürk
Fenerbahçe'nin 'Dede' lakaplı yeni teknik direktörü Luis Aragones'in çalıştırdığı İspanya, EURO 2008 finalinde Almanya'yı devirdi; 44 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Öp 'Dede'nin elini
En son şampiyonluğunu 1964'te kazanan, en son finalini ise 1984'te oynayan İspanya, Almanya'yı Fernando Torres'in golüyle yenerek EURO 2008'te mutlu sona ulaşmayı başardı.

* İSPANYA ŞAMPİYON- GALERİ

* EURO 2008 BÖYLE GEÇTİ- FOTO ANALİZ

* İSPANYA'NIN ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ-FOTO ANALİZ


Böylece Fenerbahçe'nin 'Dede' lakaplı yeni teknik direktörü Luis Aragones de elinde kupayla İstanbul'a doğru yola çıktı. 9'da Hitzlsperger'in zayıf şutu kaleci Casillas'ın ellerinde kaldı. 15'te İspanya'nın ani atağında Torres, Iniesta'ya oynadı. Barcelonalı oyuncu takım arkadaşı Xavi'ye çıkardı, bu futbolcunun Mertesacker'e çarpan vuruşunu Lehmann köşeden güçlükle kornere çeldi. 23'te Sergio Ramos'un sağdan ortasına iyi yükselen Torres'in kafası yan direkten geri geldi. 31'de Fabregas'ın ceza sahası dışından yerden vuruşu iyi yer tutan Lehmann'da kaldı. 33'te Xavi'nin harika ara pasında Fernando Torres, Lahm'ı geçti; topun dibine vurarak, ileri çıkan Almanya'nın zayıf halkası 38'lik Jens Lehmann'ın yanından ağlarla buluşturdu. Golden hemen sonra Iniesta'nın nefis ortasına Silva artistik vuruş yapmaya kalkmasa İspanya iki dakikada iki gol atmış olacaktı.

AHIMIZ TUTTU; LAHM DÖKÜLDÜ
Joachim Löw, ikinci yarıya golde hatası olan Lahm'ın yerine Jansen ile başladı. Aslında Milli Takımımız'ı son dakikada yıkan golü kaydeden Lahm'ın bu kötü performansı "Ahımız tuttu" şeklinde yorumlanabilir. 53'te Xavi'nin bir dakika sonra ise Silva'nın şutları Lehmann'ın kalesinin direğini yalayarak dışarı gitti. 60'ta Schweinsteiger'in indirdiği topa Ballack nefis vurdu, top milim e t r e f a r k ı y l a auta çıktı. 67'de sağ kanattan kullanılan serbest atışa iyi yükselen Sergio Ramos'un kafasını Lehmann kornere çeldi. Sonuçta Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda 51 bin 428 seyircinin izlediği karşılaşmada tek golle kazanan Luis Aragones'in takımı, İspanya'da yıllardır süregelen "Neden kulüp takımlarımız başarılı da milli takımımız başarısız?" tartışmasına noktayı koydu.
Haberin fotoğrafları