kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nedim Özbek

'Her babayiğidin gönlünde TİM yatar'

SEÇKİN ÜREY
İHKİB başkan adayı Nedim Özbek, seçilmesi halinde ağustostaki TİM başkanlığı için de aday çıkaracaklarını söyledi. Özbek, "İHKİB Başkanı olan TİM'i de ister" dedi..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) salı günü yapılacak başkanlık seçimiyle birlikte ağustos ayındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlık seçimi de gündeme girdi. İHKİB'in başkan adaylarından Nedim Özbek, kendisi ve destekçilerinin TİM başkanlığı için de hazırlandığı mesajını verdi. Özbek, "Kazanırsak, TİM için de aday çıkaracağız" dedi. İHKİB Başkanı olmanın TİM'i de istemek anlamına geldiğine işaret eden Özbek, "Her babayiğidin gönlünde TİM yatar" dedi. İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile diğer aday Hikmet Tanrıverdi'nin yönetim kurulu listelerini beğenmediği için aday olduğunu anlatan Özbek, "Sadece yönetime hırsım olsaydı, ikisinden birinin listesine girerdim. Bana 'yok' diyemezlerdi" dedi.

'RUSYA LOBİSİ YAPACAĞIM'
Tanrıverdi ve Orakçıoğlu'nun farkı olmadığını söyleyen Özbek, "Orakçıoğlu'nun eski yönetim kurulu üyeleri Tanrıverdi'nin listesinde. Tanrıverdi'nin kardeşi de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin yönetimine girdi. Niye giriyorsun buraya?" diye konuştu. Başkan seçilmesi halinde öncelik vereceği ilk projenin Rusya ile ikili ticaret anlaşması imzalanması için her türlü lobi faaliyetini yapmak olduğunu anlatan Özbek, "Bugün bütün dünyanın Rusya'ya göre üretim yaptığını görüyoruz. Biz buraya ilk girenleriz. Bunun devamı da gelmeli" dedi. İHKİB'in bir krallığa dönüştüğünü söyleyen Nedim Özbek, "Orayı herkese açık bir platform haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.