kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eren Talu'nun şirketi Ekim 2007'de yapılan ihale ile projeyi üstlenmişti. Talu, projeye yakın zamanda yeni bir yabancı ortak almak için görüşme yaptıklarını söyledi.

'Ben projeyi zamanında bitiririm, yeter ki işin içinde kötü niyet olmasın'

MENEKŞE ATASELİM
Talu, TOKİ Başkanı'na "Temmuzdan önceye bile yetişiriz. Yeter ki bu işte kötü niyetli bir şey olmasın" karşılığını verdi..
Seyrantepe projesinin yüklenicisi Eren Talu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın kendilerine yaptığı uyarıyı doğrulayarak, bu durumu basınla paylaşmasına anlam veremediğini söyledi. Uyarı ihtarını cuma akşamı aldıklarını belirten Talu, daha önce revize ettikleri uygulama projesinin 30 günde bitmesinin istendiğini ifade ederek, "Çalışmaların koordine edilmesi konusunda uyarı aldık ama zaten 30 günde bitirecektik" dedi. Talu, TOKİ Başkanı'nın açıklamalarına karşılık şunları söyledi:

'BU İŞİN İÇİNDE İŞ VAR'
"TOKİ'nin böyle uyarıları olabilir. Ancak Başkan bunu basınla neden paylaştı; onu anlayamadım. Bir şeyler dönüyor ama ben de anlamıyorum. Bu işin içinde bir iş var. Biz zaten temmuza kadar isteneni yaparız. Projeyi de Sayın Başkan'ın istediği tarihten önce tamamlarız. Yeter ki kötü niyetli bir şey olmasın." Seyrantep'nin kârlı bir proje olduğunun altını çizen Talu, proje ile ilgilenen başka firmalar da olduğunu belirterek, "Şu anda başkalarının da Seyrantepe'yi istediğini biliyorum" dedi. Talu, 1 Temmuz'da Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası ihalesinin yenileneceğini hatırlatarak, "Bu arsanın ihalesine katılan firmaların Seyrantepe'ye ilgisi olduğu biliniyor. Ama firma ismi söylemek istemiyorum" diye konuştu.

İPTALE GEREK KALMAZ
Seyrantepe projesinde gerçekleşen 3 aylık gecikmenin kendilerine verilen projenin zemine uygunluğunda yaşanan sorun olduğunu hatırlatan Talu, TOKİ'nin bu konudaki revizyon için kendilerine ek süre verdiğini ve 15 Nisan 2008 tarihinde mimariyi projeyi onaylattıklarını belirtti. Talu, "Revizenin bitmesi için de 90 gün süremiz olduğunu ifade edip 'Gecikmeyin' dediler. Biz de gecikmeyeceğimizi söyledik. Yani nisandan sonraki dönem için zaten geç kalmış durumda değiliz. İhale iptal edilmez; temmuza yetişiriz" diye konuştu.