kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yarı Final coşkusu

Yeni Haber
Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltılar sonucu 4-2 mağlup etmesi Erzincan'da vatandaşları sokaklara döktü. Erzincan Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında kurulan dev ekranda maçı izleyen vatandaşlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük sevinç yaşadılar.

Erzincan Belediyesi Cumhuriyet Meydanına milli maç için dev ekran kurdu. Bir arada kenetlenen vatandaşlar dev ekranda milli heyecanı yaşadı.

Şehrin değişik noktalarında sinevizyondan milli maç yayını yapılırken, büyük heyecan yaşandı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


SİNOP'TA YARI FİNAL COŞKUSU

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'ı penaltılarda elemesinin ardından Sinop'ta sokakları dolduran vatandaşlar Türkiye'nin sevincine ortak oldu. Sinop'lular Cadde ve sokaklarda Türkiye'nin galibiyetini kutladı.

Türk bayraklarını alarak sokağa çıkan vatandaşlar, araçlarıyla uzun konvoylar oluşturdu. "En büyük Türkiye" tezahüratları ile Türk bayraklarını eline alan vatandaşlar araçlarıyla klakson çalarak şehir turu attı.

Kutlamalarda Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan vatandaşlar Sinop Valiliği önüne geçerek Atatürk Anıtının önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

Ardından tekrar Uğur Mumcu Meydanı'na dönen kalabalık Türkiye'nin Zaferini halaylar ve sloganlar eşliğinde çoşkulu bir şekilde kutladı. Kutlamalar zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Sinop Emniyetine Bağlı Polisler, trafiğin aksamaması için yoğun çaba gösterdi.

İSKENDERUN'DA YARI FİNAL COŞKUSU

Yarı final için 'mutlak galibiyet' sloganı ile Hırvatistan maçına çıkan Türkiye yine son dakikada bulduğu gol ile adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye'nin yarı finale kalması ve maçın bitiş düdüğü ile birlikte Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi İskenderun halkı da sokağa döküldü. Türkiye'nin en büyük ikinci anıtı olan Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce taraftar galibiyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

10 yaşındaki Asuman Bayramoğlu da yüzünü kırmızı beyaza boyadı ve eline aldığı Türk bayrağı ile sahile akın etti. Çok mutlu olduğunu söyleyen Asumen Bayramoğlu, Türkiye'nin yarı finalde Almanyayı da yeneceğini söyledi.

KUTLAMALARA POLİSLER DE ORTAK OLDU

İskenderun sahil kordonunda yüzlerce araç uzun konvoy oluşturdu. Emniyet ekipleri bir taraftan yolu trafiğe açmaya çalışırken, diğer taraftan ise vatandaaşlar ile kucaklaşarak Türkiye'nin galibiyetini birlikte yaşadı.

Sahilden gelen araçları durduran çılgın taraftarlar ise araçların üzerlerine çıkarak sallaması ve adeta araçları devirmeye çalışmaları esnasında ise araç sürücüler zor anlar yaşadı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte iki saate yakın şehir merkezinde tur atan araçların kaza yapmaması için İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, sahil kordonunda emniyet mensupları ile birlikte görev yaptı.

DÜZCE'DE YARI FİNAL SEVİNCİ

Milli takımının Hırvatistan ile yaptığı çeyrek final maçını kazanmasının ardından Düzce Semaları silah sesleri ile yankılandı. Maçın hemen ardından araçlarına binen Düzceliler caddelerde konvoy oluşturdu.

Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın çeyrek finaldeki rakibi Hırvatistan'ı uzatmaların sonunda atılan penaltılarda 4-2 yenmesinin ardından Düzcelileryarı finale çıkmanın sevincini önce silah atarak kutladı.

Ardından araçlarına binen Düzceliler klakson çalarak İstanbul Caddesi üzerinde araç konvoyları oluşturdu. Araç konvoylarının uzun olması nedeni ile Trafik ekipleri ana arterdeki yolu açmak için zaman zaman trafiği ara yollara verdi.

Bazı vatandaşlar alkolün de etkisi ile ellerindeki bayraklarla yolu trafiğe kapatarak sevinç gösterilerinde bulundu. Polisin vatandaşları yoldan alması ile birlikte yol tekrar trafiğe açıldı. Konvoy halinde ilerleyen araçlardan birisi hararet nedeni ile yanma tehlikesi geçirdi.

Aracın kaputunun üstünde bulunan Türk bayrağını alan sürücü daha sonra vatandaşların da yardımı ile otoyu ittirerek konvoydan çıkarıp uygun bir yere park etti. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı sevinç gösterileri sabaha kadar devam etti.

GAZİNTEP'TE YARI FİNAL COŞKUSU

Türkiye'nin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında Hırvatistan'ı penaltılarda mağlup ederek yarı finale yükselmesi, Gaziantep'te coşkuyla kutlandı.

Penaltılardan sonra sokaklara dökülen Gaziantepli vatandaşlar, araçları ile uzun kuyruklar oluşturarak şehir turu attı. Kırmızı-beyazlı bayrak ve formalarla şehir turu atan taraftarlar, caddelerde renkli görüntüler oluşturdu.

Araçları ile korna çalarak galibiyet coşkusu yaşayan taraftarlara yol kenarında bulunan vatandaşlar da marşlar söyleyerek eşlik etti. Gazianteplilerin kutlama coşkusu geç saatlere kadar sürdü. 'Şampiyon Türkiye', 'En büyük Türkiye' sloganları atan taraftarlar şehir merkezinde trafiği kapattılar. Ancak bu sevinç uzun sürmedi.

Şehrin değişik yerlerinde sıkılan silahlarla yaralanan 5 kişi, Avukat Cengiz Gökçek, 25 Aralık ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

FETHİYE'DE YARI FİNAL COŞKUSU

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltılarla geçmesi Fethiyelileri sokağa döktü.

Yerli yabancı herkes gecenin geç saatlerine kadar galibiyeti kutlarken, Fethiye polisi de eğlenceyi kana bulması muhtemel magandalara göz açtırmadı. Ruhsatsız silahı ile sevinç gösterilerine katılan bir kişi polisin dikkatli takibi sonrasında yakalanarak gözaltına aldındı.

Hırvatistan maçı için Fethiye Kültür Merkezi önüne dev ekran kuruldu. Karşılaşmayı izleyen taraftarlar uzatmalarda Hırvatistan'ın attığı golle şoke oldu. Bitime saniyeler kala Semih'in attığı golle birlikte kendilerinden geçen Fethiyeli taraftar penaltılar sonrasında gelen yarı final heyecanını sokaklarda konvoy oluşturarak kutladı.

Genç yaşlı, yerli yabancı herkes Türkiye'nin yarı final coşkusuna ortak olurken, Fethiye sokakları karnaval alanına döndü.

RUHSATSIZ TABANCASIYLA KONVOYA KATILAN KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan yarı final sevincini silahla kutlamak isteyen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Ruhsatsız tabancası ile konvoya katılan şahıs, polis ekiplerinin silahı fark etmesi ile gözaltına alındı. Şahıs polis otosuna bindirilirken kullandığı motor da polis ekiplerince didik didik arandı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

AFYONKARAHİSAR'DA YARI FİNAL COŞKUSU

Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye'nin penaltı atışları sonucunda Hırvatistan'ı 4-2 yenmesinin ardından Afyonkarahisarlılar sokağa döküldü.

Maçın ardından ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara dökülen futbolseverler, Afyonkarahisar caddelerini karnaval alanına çevirdi. Valilik kavşağında toplanan her yaştan binlerce kişi İstiklal Marşı'nı okudu, 'Türkiye, Türkiye' sloganları attı.

Valilik kavşağında düzenlenen kutlamalarda vatandaşlar davul zurna eşliğinde yarı final sevincini yaşadı. Kutlamalara araçlarıyla katılan vatandaşlar da konvoy halinde korna çalarak coşkuya ortak oldu.

Kutlamalar nedeniyle Afyonkarahisar'ın en işlek caddeleri saatlerce trafiğe kapandı. Kutlama coşkusu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

AYVALIK'TA YARI FİNAL COŞKUSU

Milli Futbol Takımı'nın 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükselmesi Ayvalıklıkta büyük coşkuya neden oldu.

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan onlarca vatandaş maçı izledi. Her yaştan insanın olduğu alanda beraberlik golü ile ortalık bayram yerine döndü.

Maçın bitiş düdüğü ile Ayvalık caddeleri adeta karnaval alanına döndü. Vatandaşlar bir anda ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara çıkarak galibiyet kutlamalarına katıldı. Atatürk Caddesi başta olmak üzere, caddelerde uzun araç konvoyları oluştu. Halaylar çekildi. Sevinç çığlıkları atıldı.

Gençler araçları durdurup üzerine çıkarak salladı. Ayvalık İtfaiyesi ve zabıta amirliği ekipleri de araçlarıyla konvoy oluşturdu. Polis, gösteriler esnasında taşkınlık yapanları sürekli uyardı. Yolları trafiğe kapanması nedeniyle hasta taşıyan bir ambulansın geçişi güçlükle sağlanabildi.

Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile ile sokaklara çıkan her yaştan vatandaş, davul zurna eşliğinde saatlerce eğlenerek, galibiyeti kutladı. Geç saatlere kadar süren kutlamalar olaysız bitti.

GEBZE'DE YARI FİNAL COŞKUSU

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı penaltılarla deviren Türkiye'nin Viyana'daki galibiyeti, Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde coşku içinde kullandı.

Türkiye Milli Takımı yarı finale yükselirken, maçı evlerinde ve kahvelerde izleyen binlerce vatandaş, maç sonrasında sokaklara döküldü. Gebze'nin sokaklarında çılgınca eğlenen vatandaşlar ilçenin sokak ve caddelerini bayram yerine çevirdi.

Özellikle şehir merkezini ve merkezi caddeleri kapatan futbolseverler, beraber tempo tutup sloganlar ve sevinç çığlıkları attılar. Gebze şehir meydanında devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle kutlamalar ana caddelere yayıldı. Caddelerde eski bir tofaş marka araca yaklaşık 15 kişinin binerek eğlenmesi ve şehir merkezine sokulan kamyon ve TIR'lar onlarca kişi tarafından adeta bir oyuncak gibi sallandı. Öte yandan Hükümet caddesindeki kutlamalarda bir vatandaşın otomobiliyle ralli yapıp çeşitli figürler sergilemeye kalkması tehlike oluşturdu.

CHA