kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kavgada ölen yok"

Yeni Haber
Türkiye ile Hırvatistan arasında Viyana'da oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçı sonrası Türk ve Hırvat taraftarlar arasında değişik bölgelerde çıkan kavgalarda ''can kaybı olmadığı'' bildirildi.

Başbakanlık basın dairesince organize edilen günlük basın toplantısında, Viyana Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Christian Stella ile Operasyonel Polis Birliği sözcüsü Karl Wammerl, ''Türk ve Hırvat taraftarlar arasında kentin değişik bölgelerinde maç öncesi ve sonrası küçük çapta kavgalar çıktığını'' belirterek, ''bu kavgalar sırasında biri polis memuru olmak üzere toplam 31 kişinin hafif yaralandığını'' söylediler.

Türk basınında ''2 Türk vatandaşının olaylar sırasında öldüğü'' yolunda haberler çıktığı anımsatılan Viyana Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Christian Stella, ''Maç öncesi de değişik kaynaklardan kendilerine benzer ihbarlar yapıldığını ve yapılan bu ihbarları ciddiye alarak araştırdıklarını, ancak gerek maç öncesi gerekse sonrası bu ihbarı doğrulayacak bir sonuca ulaşamadıklarını'' kaydetti.

Viyana'da değişik bölgelerde kurulan taraftar bölgelerinde sağlık
hizmeti veren ekibin sözcüsü Andreas Zenker de ''Türkiye-Hırvatistan maçı sonrası kentin değişik bölgelerinde çıkan kavgalarda toplam 31 kişiyi ayakta tedavi ettiklerini, maç öncesi ve sonrası ise toplam 100 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini'' söyledi.

Zenker, taraftarlar arasındaki kavgalarda sadece hafif yaralı bulunduğunu ve olay yerinde tedavi edildiklerini belirterek, ''Sadece üç kişiyi kontrol için hastahaneye taşıdık'' dedi.

Sağlık ekibi sözcüsü Zenker, maçın oynandığı gün biri elepsi biri de astım krizi olmak üzere, iki kişiyi hastahaneye taşıdıklarını kayddetti.Viyana Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Christian Stella, gözaltına alınan 12 kişi arasında Türk ve Hırvatların yanı sıra Avusturyalıların da bulunduğunu bildirdi.

Operasyonel Polis Birliği sözcüsü Karl Wammerl, kentteki taraftar bölgelerinde, çeşitli milletlere mensup toplam 200 bin kişinin bir araya geldiğine işaret ederek, ''Türk ve Hırvat polis memurlarının da yardımıyla taraftarlarla çok iyi bir diyalog kurduklarını ve olaylara zamanında müdahale ettiklerini'' söyledi.

Polis şefi Wammerl, ''Türk ve Hırvat taraftarlar arasında çıkan küçük çapta birkaç kavganın dışında önemli bir olay çıkmadığını'' belirterek, polisin maç öncesi çok iyi hazırlandığını ve görevini layıkıyla yaptığını kaydetti.

AA