kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

3. Viyana kuşatması

ABD ESPN Televizyonu maç için, "Viyana kenti, 1683'teki Viyana Kuşatması'ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı" yorumunu yaptı. Şimdi hedef finale kalarak bir kez daha Viyana'yı kuşatmak..
Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenip yarı finale çıkması dünyayı ayağa kaldırdı. Avrupa ve dünya basını Milli Takım'ı yere göğe sığdıramadı. Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucu yendiği maçı ABD'de canlı olarak yayımlayan ESPN Televizyonu, karşılaşmanın bitiminde, "Viyana kenti, 1683'teki Viyana Kuşatması'ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele yaşamadı" yorumunu yaptı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye'nin, şampiyonada arka arkaya 3. kez bir mucizeyi gerçekleştirerek son anlardaki golleriyle maçların kaderlerini değiştirdiğini vurgulayan ESPN yorumcusu, "Türkler'in gücünü, cesaretini ve yorulmazlığını selamlıyoruz" dedi. ESPN, kaleci Rüştü Reçber'i maçın kahramanı olarak nitelendirdi. Bu arada Osmanlı İmparatorluğu 1529'da Kanuni Sultan Süleyman ve 1683 yılında 4. Mehmet zamanında Viyana'yı kuşatmıştı. Şimdi hedef sportif olarak 29 Haziran'da Viyana'da oynanacak final maçında bir kez daha Viyana'yı kuşatmak.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


ÖLÜMDEN ZAFERE GİDEN YOL
Öte yandan UEFA'nın resmi sitesi ise "Ölümden zafere" başlığını attı. Diğer bazı yorumlar ise şöyle: FIFA: Türkler yine son nefeste vurdu, FRANSIZ L'EQUIPE: Yine bir Türk mucizesi, CORRIERA DELLA SERA: Türkler vurdu Hırvatlar nakavt, SKYSPORT: Türk lokumu, FRANCE FOOTBALL: Hayret verici Türkiye...