kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avrupa'yı uyutmadık

Maçın bitimiyle birlikte Türkiye'nin yarı final coşkusu sadece yurtta değil Avrupa'nın her köşesinde sabaha kadar yaşandı..
Türkiye'nin Hırvatistan'ı eleyerek Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıktığı maçın ardından yurtta ve Avrupa'nın her köşesinde adeta bayram yaşandı. Heyecan fırtınası şeklinde geçen karşılaşmada penaltı vuruşlarının ardından zafer gelince herkes sokaklara döküldü. İstanbul'da; önceki maçların aksine sadece meydanlar değil, ara sokaklar bile galibiyet coşkusu yaşayan insanlarla doldu. Ankara ve İzmir'de de büyük kalabalıklar sabahın ilk saatlerine kadar zaferi kutlarken Edirne'den Ardahan'a kimse uyumadı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

VİYANA'YI FETHETTİK
Türkiye coşkusu Avrupa'nın ve dünyanın her köşesine yayıldı. Maçın oynandığı Viyana Türkler tarafından adeta 'fethedilirken' kutlamalar tüm gece boyunca sürdü. Almanya'da tam bir Türk gecesi yaşanırken gurbetçilerimizin yaşadığı her ülkede benzer görüntüler yaşandı. Avrupa'nın dışında dünyanın diğer köşelerinde de Türkiye'nin zaferi sokaklara taştı. ABD ve Avustralya gibi futbolun çok da popüler olmadığı ülkelerde yaşayan Türkler bir araya gelerek izledikleri maçın ardından sokaklara döküldü. Kutlamalar sabaha kadar sürdü.
Haberin fotoğrafları