kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Herkese yol veriyoruz

Milli Takımımız, grubunda geride bıraktığı İsviçre ve Çekler'in ardından Hırvatistan'ı da eledi. Türkiye'yi yenen Portekiz de çoktan evine döndü..
Türkiye, dünya futbol tarihine geçecek tarihi olaylara imza atıyor. Avrupa Şampiyonası'na Portekiz yenilgisi ile başlayan Milli Takımımız önce İsviçre'yi ardından da Çek Cumhuriyeti'ni yenerek grubunu ikinci bitirdi ve çeyrek finale yükseldi. Dün gece de yine tarihe geçecek biçimde Hırvatistan'ı penaltılarla eleyen milliler, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmeyi başardı. 2000 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkan ay-yıldızlıların yarı finaldeki rakibi Almanya. Bizi ilk maçta 2-0 mağlup eden Portekiz ise çoktan evine döndü bile. Öte yandan Hamit Altıntop bir kez daha gecenin kahramanı oldu. Hırvatistan karşısında zaman zaman '10 numara' zaman zaman da ön libero olarak ter döken Hamit, bir gurbetçi çocuğu olarak nasıl Bayern Münih'te oynadığını yine kanıtladı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ROSETTİ TESELLİ ETTİ
Petric'in penaltısının Rüştü'nün ellerinde eridiği andan sonra, tüm futbolcularımız tecrübeli file bekçisine koşarak sevinç yumağı oluşturdu. Ardahan'da, Edirne'de, Almanya'da hatta Çin'de yaşayan tüm Türkler'i sevince boğan ay-yıldızlı oyuncular, bu müthiş anın keyfini birbirlerine sarılarak çıkardı. Hırvatlar'ı teselli etmek ise İtalyan hakem Roberto Rosetti'ye düştü.
Haberin fotoğrafları