kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bu Türkler kaç canlı''

Yeni Haber
İsveç basını, Türkiye'nin Hırvatistan'ı elemesine büyük yer ayırırken Türklerin galibiyetini "mucizevi" olarak nitelendirdi. Gazeteler kaleci Rüştü'yü maçın yıldızı ve Türklerin kahramanı olarak niteledi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Expressen Gazetesi, haber manşetlerinde mucizevi dönüş ve inanç vurgusunu ön plana çıkardı. Gazete, "Mucize 3!", "Bak! 2. Mucize burada!", "Türkiye'den bir daha çılgın dönüş." "Rüştü Reçber; yarı finaldeki inanılmaz kahraman." "Türkiye inanç gücünü gösterdi. Bu, çılgınca bir durum." gibi manşet ve başlıklara yer verdi. SVD Gazetesi de, "Türkiye yine yaptı!" başlıklı yazısında Türkiye'nin azmini dile getirdikten sonra Rüştü'ye özel yer ayırdı: "İnanılmaz Türk zaferi, Türkiye yarı finalde. Rüştü, Dünya kupalarında Türk kahramanı olmuştu, Rüştü Euro 2008'de yine kahraman. Rüştü'nün sayesinde Türkiye yarı finalde." Grubunda en az gol atan ülke olmasına ve iddialı gözükmemesine rağmen Türkiye'nin üstün gelmesini SVD, inanç ve maneviyat gücüne bağladı. Dagens Nyheter (DN) gazetesi, "Türkiye imkânsızı başardı. Tekrar yaptı Türkiye. Türkiye'nin mucizevi kalkışlarına artık diyecek bir söz yok." ifadelerini kullandı. Oyun boyunca Hırvatların daha baskın oynadığını ama Türkiye'nin uzatmalarda çok güçlü olduğunu, şimdi Türkiye'yi Almanya'nın beklediğini kaydetti.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Aftonbladet gazetesi de "Türk başarısı" başlıklı yazısında Türkiye'nin Hırvatistan galibiyeti için, "Türkiye'nin yeni Avrupa mucizesi", "Müthiş Türkiye yarı finale", "Fantastik Türkiye yarı finalde" gibi ifadeler kullandı. Futbol Expressen, "Böyle bir dönüşü ancak Türkler yapar. Türklerin mücadele azmi onları bu noktaya getirdi." diye yazdı.

Maçı naklen veren İsveçli TV 4 Kanalı, Türkiye'nin mücadele azminden övgüyle bahsederken, Türkiye'nin kalecisi Rüştü'nün çok başarılı olduğunu ve bunun da büyük başarısından kaynaklandığını ifade etti. Yaptığı yorumlarda, ''Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı'' ifadesini kullanan TV4'ün spikeri, "Türkleri kim motive ediyor? Maç sonucunu Hırvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir." dedi.

Maç sonrası ellerinde Türk bayrakları ile Stockholm'de sokakları dolduran Türkler, uzun süre sevinç gösterilerinde bulundu. Bu eğlence görüntülerine de geniş yer veren gazeteler "Bayram" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ZAFERİ DÜNYA BASININDA YANKILANDI

Türkiye A Milli Futbol takımının Euro 2008 çeyrek finallerinde Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla yenerek yarı finale yükselmesi dünya basınında yankılandı.

INDEPENDENT

Kendi ülkeleri dışında çok az tanınan oyunculardan oluşan Türk takımı 2002 Dünya Kupasında yaptıkları gibi takımlarını başka bir yarı finale taşıdılar.

GUARDIAN

Şimdi Fatih Terim'in takımı, yarı finalde hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmaya gerek duymadan Almanya ile karşılaşacak.

DAILY TELEGRAPH

Türkiye final grup maçında Çek cumhuriyeti ile oynadığı karşılaşmadan daha hayret verici şartlarda kazandı.

TIMES

Hiç bir takım bu skordan maçı çeviremezdi. Ve Türkiye haricinde hiç bir takım bu turnuvada bir takım değil, fenomen ve doğa gücü.

NEW YORK TIMES

Nefes kesici Euro 2008 çeyrek finali 1-1 bittikten sonra Türkiye, Hırvatistan'ı penaltılarda yenmeden önce dramatik bir biçimde uzatmaların son dakikasında attığı golle durumu eşitledi.

WASHINGTON POST

Türkler Avrupa Şampiyonasında bir yiğitlik dersi vererek, 1-1 lik skorla bitten uzatmalardan sonra yarı finale 3-1lik penaltı sonucuyla ulaştılar.

LOS ANGELES TIMES

Türkiye Hırvatları 3-1 lik penaltı atışları sonucuyla yenerek 2008 Avrupa Şampiyonasında şaşırtıcı ve inanılmaz biçimde yoluna devam etti.

MİLLİ TAKIMIN YARI FİNALE YÜKSELMESİ İTALYAN BASININDA


Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesi İtalyan spor gazetelerinde de geniş yankı buldu. La Gazzetta dello Sport, sonucun penaltılarla belirlendiği maça ilişkin haber başlığında, ''Penaltılar. Hırvatistan'ın yıkılışı. Ve yedi canlı Türkiye'' dedi.

Karşılaşma, spot cümlelerinde ise ''119. dakikada Klasniç-gol, 121. dakikada Şentürk'ün cevabı. Ardından da şok'' biçiminde özetlendi. Futbol açısından sıkıcı bir karşılaşma sonrasında uzatmaların son bölümünde heyecanın doruk noktasına ulaştığına değinilen haberde, ''Unutulması gereken bir maç, son anda futbol tarihinin unutulmazları arasına giriverdi'' denildi.

Teknik direktör Fatih Terim'in maç sonrasındaki değerlendirmeleri ise ''Terim: En büyükler arasındayız'' başlığı altında ayrı bir haber olarak sunuldu.

Terim'in, ''Bizim felsefemiz şu: Hakem düdüğü çalmadığı sürece maç henüz bitmemiştir'' dediğini belirten La Gazzetta dello Sport, Hırvat Teknik Direktör Biliç'in ise ''Neler olup bittiğini hayatım boyunca kendime asla izah edemeyeceğim'' dediğini kaydetti.

CORRİERE DELLO SPORT: ''MARATONUN ARDINDAN TÜRKİYE MUCİZESİ''

Corriere dello Sport ise maç sonucunu ilk sayfadan, ''İnanılmaz Türkiye: 121'de durumu eşitledi, penaltılarda geçti'' başlığıyla anons etti. İç sayfada ise ''Maratonun ardından Türkiye mucizesi'' başlığının kullanıldığı haberde, şu ifadelere yer verildi:

''Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Şanslı ve şeytani Terim'in çocukları uzatmaların ikinci yarısında, Klasniç'in golünden iki dakika sonra, uzatma dakikasının son saniyelerinde, golü attıklarında Hapel Stadı'nda coşku patlaması yaşandı. Türkler, şimdi Basel'de Almanya'yla hesaplaşacaklar, ama bayram dün gece yaşandı.''

Son anda maçtaki heyecanın had safhaya ulaştığına da işaret edilerek, ''Kalp krizi bile yaşanabilirdi. Modriç, Rakitiç ve Petriç'in penaltı hatalarıyla birlikte, Türkiye yarı finale uçmayı başardı'' denildi. Terim'in değerlendirmeleri ise, ''Bu büyük sevinci hak etmiştik'' başlığı altında ayrı bir haber olarak aktarıldı.

TUTTOSPORT: TÜRKİYE PENALTILARDA YENDİ

Tuttosport gazetesi ise ''Hırvatistan'da hayal kırıklığı. Türkiye penaltılarda yendi'' başlığını kullandı. Spot cümlelerinde ise ''Klasniç, uzatmaların bitmesine bir dakika kala gol attı, ama Şentürk anında durumu 1-1 yaptı. Türkler yine son anda toparlandılar. Şimdi sırada Almanya var'' denildi.

Maça ilişkin değerlendirmelerde, Hırvatistan'ın aldığının düşünüldüğü anda her şeyin ters yüz olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi: ''Her şeyin bitmiş olduğunun zannedildiği anda, oyuna sonradan girmiş olan Semih'le, tıpkı Çek Cumhuriyeti maçında olduğu gibi bitiş düdüğüne ramak kala durumu eşitlemeyi başardılar. Ardından penaltılar geldi. Osmanlılar şaşırmadılar, Hırvatlarsa acınacak durumdaydı (4 atışta 3 hata!)''

Tuttosport, Terim'in basın toplantısındaki sözlerini ise ''Türkler bizlerle gurur duyun'' başlığıyla özetledi.

AJANSLAR