kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beş yıldızlı otelde korkutan yangın

Yeni Haber
Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'ndeki beldesinde beş yıldızlı bir otelde önceki gece yangın çıktı.

Önceki gün öğle saatlerinde Göynük Kanyonu'nda başlayan orman yangınına kuşuçuşu 3 kilometre mesafede bulunan ve ağırlıklı olarak Rus turistlerin kaldığı Le Chateu de Prestige Otel'in üçüncü katındaki bir odada yangın çıktı. Yangının önceki akşam Rusya'nın İsveç'i 2-0 yenip çeyrek finale yükselmesinin sevincini yaşayan bir Rus müşterinin sigarasını halıya atmasıyla çıktığı öğrenildi.

Miss Kemer Güzellik Yarışması'na katılmak üzere kente gelen 30 Rus güzel de bu otelde konaklıyordu.Güzeller, yangından sonra Aura'nın işletmecisi olan Adnan Şeker'in Kemer'deki villalarına yerleştirildi. Rus güzellerin yangından etkilenmediği de bildirildi.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak Rus turistlerin kaldığı Prestige Otelin üçüncü katında bir odada sabaha karşı yangın çıktığını bildirdi.

Vali Yüksel, otelin 1-2 odası ile asansörüne sıçrayan yangının, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü söyledi. Yüksel, ilk incelemeye göre de yangının bir Rus müşterinin kaldığı odada, sigaradan başladığının sanıldığını ifade etti.

Otelde bulunan bin 200 müşteriden 50'sinin dumandan etkilendiğini ve bunlara otel önündeki ambulanslarda müdahale edildiğini anlatan Vali Yüksel, yangında yaralanan 2'si otel çalışanı, biri 5 yaşındaki Rus bir çocuğun da hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.Alaaddin Yüksel, Antalya ve çevresinden 20'ye yakın itfaiye ekibinin yangına müdahale ettiğini belirterek, kriz masası oluşturduklarını kaydetti.Yüksel, yangından dolayı 500'e yakın otel müşterisinin çevredeki otellere yerleştirildiğini ifade etti.

HASTANEYE KALDIRILAN 3 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kemer'in Göynük beldesindeki beş yıldızlı bir otelde çıkan yangında dumandan etkilenen ve hastaneye kaldırılan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Kaymakam Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, yangının, dün akşam Rusya'nın kazandığı milli maça sevinen ve daha sonra eğlenen bir Rus turistin, odasına gittiğinde sigara izmaritini yere atmasından çıktığını söyledi. Yangın başladıktan kısa süre sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ile sağlık ekiplerinin kısa sürede olay yerine geldiğini ifade eden Yavuz, otelin kısa sürede tahliye edildiğini anlattı.

Yangından 5 yaşında bir Rus çocuğu ile 2 otel personelinin dumandan etkilenerek Kemer Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Yavuz, ''Dumandan etkilenen ve hastaneye kaldırılan 3 kişinin sağlık durumları iyi. Her hangi ciddi bir problem bulunmuyor. Dumandan etkilenen diğer turistler ile personel de, otelin önünde bekletilen ambulanslarda ayakta tedavi edildiler'' dedi.

Yavuz, otelde kalmak istemeyen turistleri de başka otellere yerleştirdiklerini söyledi.Prestige Otel Genel Müdürü Ömer Özkul da, yangının çıktığı bölümdeki odalarda kalan konukları bugün boşalacak odalara yerleştireceklerini belirtti. Özkul, ''Yangında can kaybı ya da ciddi bir yaralanma olmaması sevindirici'' diye konuştu.

AJANSLAr