kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zamandan kazanacağız

AA
Yeni Haber
İstanbul'da iki yeni arabalı vapur daha hizmete giriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ilk olarak Aralık 2007'de hizmete alınan ''Suhulet''in ardından, ''Sahilbent'' ve ''Sultanahmet'' adlı arabalı vapurların da Harem-Sirkeci arasında İstanbullulara hizmet vereceği belirtildi.

Yeni nesil arabalı vapurların, 25 dakika süren bu hattaki seyir süresini 8 dakikaya indireceği kaydedilen açıklamada, Türk tersanelerinde, Türk mühendis ve işçiler tarafından üretilen vapurların, İstanbullulara hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacağı dile getirildi.

12,5 deniz mili hıza sahip arabalı vapurların, yüksek cam boyutları, açık ve kapalı mekanlarındaki panoramik seyir konforuyla da yolcularına hizmet vereceği işaret edilen açıklamada, bu vapurların hız kontrol sistemlerindeki donanımların ise daha az titreşim ve gürültü, enerji tasarrufu ve yüksek manevra kabiliyeti sunduğu kaydedildi.

Vapurların kullanım alanlarının, fiziksel engelli vatandaşların da ihtiyaçları dikkate alınarak düzenlendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Her birinin maliyeti 10,7 milyon dolar olan 4 yeni arabalı vapurun sonuncusu ise 'Sadabad' olacak. 3 ay sonra Sadabad'ın da İDO filosuna katılmasıyla Sirkeci-Harem arasında günlük yolcu ve araç taşıma kapasitesi 3 katına çıkarılacak. 5 kilometre uzunluğundaki kara trafiğine çözüm getirecek yeni arabalı vapurlar, günlük 120 sefer kapasiteleriyle bir saatte 640 araç ve 4 bin 800 yolcu taşıyacak. Buna göre yeni arabalı vapurlar, her gün ortalama 9 bin 600 araç ve 72 bin yolcuyu köprü trafiğinden çekerek ciddi bir rahatlama sağlayacak.''