kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Organ mafyasına büyük darbe

AA
Yeni Haber
Adana, İzmir ve Sakarya'da ''organ mafyası'' operasyonunda yakalanan sanıklar hakkında 3 ile 21 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sofulu beldesinde yaşayan Yahya Altınay'ın (51), 12 Şubatta oğlu İsmail Altınay'ın (24) karaciğerini 12 bin 800 YTL'ye sattığını ihbar etmesi üzerine operasyon başlatılmıştı.

Operasyonda organ çetesinin lideri olduğu iddia edilen Osman K. (38) ile 14 kişinin yakalandığı olayla ilgili Adana Cumhuriyet Savcısı, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, teşekkül halinde organ ticareti yapmak, bu suça teşebbüs etmek'' suçlarından Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 ile 21 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede, yoksul oldukları için organlarını para karşılığı sattıkları belirlenen sanıklar Zafer T, Emrah H, İsmail A. ve Kerem A. hakkında ise ''sosyal ve ekonomik durumları kötü olduğu için organlarını sattıkları gerekçesiyle hapis cezası verilmemesi ya da verilecek cezada indirim yapılması'' istendi.

Ayrıca, telefonları dinlemeye alınan Osman K'nin, kendi böbreğini 60 bin YTL'ye sattığı, çok sayıda yoksul kişiden yaklaşık 10 bin YTL'ye aldığı karaciğer ve böbrek gibi organları, zengin kişilere 100-150 bin YTL'ye sattığı şeklinde iddialara da yer verildi.

Operasyonlarda yakalanan sanıklardan Osman K, Cihangir E. (46) ve Emin T. (31) tutuklanmış, 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.