kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarkan'a "turizm elçiliği" ödülü

Yeni Haber
15. Manavgat Uluslararası Barışsuyu Turizm ve Kültür Festivali çerçevesinde 21 Haziran Cumartesi akşamı Manavgat Stadyumunda ücretsiz konser verecek Tarkan'a, turizm elçisi seçilmesi dolayısıyla verilen kristal küre ödülü de takdim edilecek.

* TARKAN'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

15. Manavgat Uluslararası Barışsuyu Turizm ve Kültür Festivali, bugün törenlerle başlayacak. Festival çerçevesinde, ünlü şarkıcı Tarkan, 21 Haziran Cumartesi günü stadyumda ücretsiz konser verecek. Tarkan konseri dolayısıyla turistik ilçedeki otellerde doluluk oranında yüzde 15 artış olurken, doluluğun yüzde 100'e ulaştığı bildirildi.

Yaklaşık yerli ve yabancı turistlerle birlikte yaklaşık 80 bin kişinin konseri izlemesinin beklendiğini kaydeden Manavgat Belediyesi yetkilileri, izleyicileri, belediye otobüsleriyle otellerinden stadyuma taşıyacaklarını bildirdiler.

Manavgat Stadyumu'nda verilecek konserde sadece protokol mensupları için 250 koltuk ayrıldı ve bu koltuklar, sahnenin yan tarafına yerleştirildi. Yetkililer, diğer seyircilerin konseri ayakta seyredeceğini belirterek, olası bir izdihama karşın hamile, yaşlı ve çocukların sahneye yakın bölüme alınmayacağını, ön bölümün turistler ve gençlere ayrıldığını kaydettiler. Yetkililer, konser dolayısıyla yoğun güvenlik önlemleri alınacağını bildirdiler.

YENİ ŞARKILARINI SÖYLEYECEK

Tarkan'ın, Manavgat konserinde ağırlıklı olarak yeni albümündeki şarkıları seslendireceği bildirilirken, bu şarkıları ilk kez festival kapsamındaki bir konserde söyleyeceği dile getirildi.

Manavgat Belediyesi yetkililerinin, Tarkan'dan ''Yıldızların Altında'' şarkısını da bu konserde seslendirmesi için ricada bulundukları belirtilirken, bu şarkının sözlerinin, ünlü şair ve söz yazarı Ömer Bedrettin Uşaklı tarafından, Manavgat'ta kaymakamlık yaptığı 1930'lu yıllarda yazıldığı, bu nedenle Manavgatlılar tarafından çok sevildiği ifade edildi.

Konser sırasında, bir süre önce, Manavgat Belediyesi ve Manavgat otelleri tarafından turizm elçisi ilan edilen Tarkan'a Kristal Küre Marka ödülü de, Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol tarafından teslim edilecek.

Manavgat Belediyesi ve Manavgat otelleri tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Manavgat Kristal Küre Turizm Zirvesi'nde, bölge turizmine ve tanıtımına hizmet veren marka, kişi ve kurumlara Kristal Küre Marka ödülü verilmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan bu zirvede, müzik yaşamındaki ilk klibini Manavgat'ta çeken ünlü sanatçı Tarkan, Manavgat Belediyesi ve otelleri tarafından turizm elçisi ilan edilmişti. Geçen ay Suena Otel'de düzenlenen törene katılamayan Tarkan, ödülünü daha sonra alacağını bildirmişti.

(AA)