kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li başkan, greve katılan işçisini çıkardı

Sadık GÜLEÇ - HABER MERKEZİ
Umut Gemi taşeron firmasının sahibi CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla greve katılan işçisine yol verdi. Kaynak ustası Niyazi Tepeli, bir aydır bu firmada çalışıyordu..
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'li başkan, greve katılan işçisini çıkardı
Tersanedeki ölümleri protesto etmek için DİSK Limter-iş'in düzenlediği grevin ardından ilk işten çıkarma, Umut Gemi taşeron firmasının sahibi, CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla'dan geldi. Firmada kaynak ustası olarak çalışan Niyazi Tepeli adlı işçi, grevin hemen ardından işten çıkarıldı. Tepeli aynı zamanda işçilerin çıkardığı "Baret" dergisinin yazı işleri müdürüydü.

"YANLIŞLIKLA İŞE ALMIŞIZ"
Umut Gemi adlı taşeron firmada bir aydır çalışan Niyazi Tepeli, grevin ertesi günü işbaşı yaptığını, ancak akşam 17.00 sularında kendisine "işten çıkarıldığının bildirildiğini" söyledi. Durumu anlamak için Hasan Uzunyayla'yı aradığını belirten Tepeli, "Bana durumdan haberinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine kardeşini aradım. Kendisi bana 'Sen daha önce bir yıl burada çalışmış, sonra çıkartılmışsın. Biz seni işe yanlışlıkla almışız' dedi. Sektörde böyle bir şey söz konusu bile değil. Aksine, bir işletmede uzun süre çalışan işçi yok gibidir. Sürekli giriş çıkış yapılır" dedi. Tersanedeki çalışma koşullarının güçlüğüne de değinen Tepeli, "Hasan Uzunyayla dışarıya karşı sosyal demokrat, işçisine karşı zorbadır. Daha işe başlarken işten çıkış kâğıdımızı imzalatır. Cumartesi ve pazar günleri için 'çalışmıyorum' diye kağıt imzalatarak çalıştırır" dedi.

VEKİLLER KATILDI
Niyazi Tepeli'nin işten çıkarılmasına neden olan greve CHP Milletvekileri Mehmet Sevigen, Çetin Soysal ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de katılmıştı. Böylece CHP Tuzla İlçe Başkanı, kendi milletvekilleri ve il başkanının da katıldığı bir eylemden dolayı, işçisinin işine son vermiş oldu. CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla'nın sahibi olduğu taşeron firma Umut Gemi'de daha önce, elektrik çarpması sonucu Bayram Tatlı adlı işçi yaşamını yitirmişti. Müfettiş raporlarına göre işin ana yüklenicisi İstanbul Tersanesi yüzde 40, önlemleri almayan Umut Gemi yüzde 30, kabloların ortada olduğunu bildiği halde dikkat etmediği gerekçesiyle Bayram Tatlı da yüzde 30 oranında suçlu bulunmuştu.
Haberin fotoğrafları