kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Milli Eğitim Bakanı Çelik, dershaneler için 'garabet' diyen Başbakan Erdoğan'a hak vererek "YÖK ile yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Özcan, imam hatip için 'zıkkım' dedi

ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
Özcan, imam hatip için 'zıkkım' dedi
Dün ilk kez TBMM'ye gelip Genel Kurul çalışmalarını izleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan imam hatip liselerinden bahsederken "zıkkım" benzetmesi yaptı. Yeni kurulan üniversitelere rektör atamalarını düzenleyen tasarının görüşmeleri için geldiği Meclis'te, kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, katsayı uygulamasının kaldırılacağını belirtirken, "Yüzde 5 için yüzde 95'i yakmayalım. Biz kim oluyoruz da çocukları belli alanlarda okumaya mahkum ediyoruz? Herkes istediği bölümde okusun" dedi. Özcan, imam hatip liselerinden bahsederken ise "Gerekirse bu zıkkımları da kapatalım" diyerek şaşırttı. TDK Sözlüğüne göre 'zehir' anlamında kullanılan bu kelime ile imam hatipleri niteleyen Özcan, kendisinin ya da yakınlarının çocuklarının imam hatip lisesinde okumadığının altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

'GÜRÜZ BELİRLEDİ'
"Ama babası o çocuğu götürdü, o okula yazdırdı diye biz onu oraya mahkum etmeyelim. Eski başkan Kemal Gürüz, katsayıları oturup kendi başına belirlemiş. Neye göre 0.8, neye göre 0.6, neye göre 0.4? Bunu yapmaya hakkı var mıydı? Hangi bilimsel verilere göre yaptı. Yok. Oturup kendisi karar vermiş. YÖK'ün herhangi bir veritabanı yok. Son 12 yıldır hiçbir şey yapılmamış." Geçmiş yönetimin kontenjanları da kafasına göre belirlediğini öne süren Özcan, "Hiçbir istatiksel verileri yok. Biz kontenjanları yüzde 20 oranında artırdık. Açık öğretim kontenjanları da arttı" dedi. Özcan, akşam ve hafta sonu açık öğretimde yüzyüze eğitim vereceklerini söyledi.