kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
M.Akaydın

8 rektöre ikinci dönem şansı

Nergis DEMİRKAYA/ANKARA
21 üniversitenin rektör seçimleri dün başladı. 8 rektör ikinci dönem için de öğretim üyelerinden en yüksek oyu aldı. Atamalarda son sözü Cumhurbaşkanı Gül söyleyecek..
6 Ağustos'ta görev süresi dolacak rektörler için 21 üniversitede, dün binlerce akademisyen, 4 yıl boyunca görev yapacak rektörleri belirlemek için sandığa gitti. 8 rektör ikinci dönem için de şanslarını artırırken, Van Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a aday olmadığı halde bir oy çıktı. 21 üniversitenin yeni rektörlerini belirlemek için yapılan seçimlere ilgi yüksek oldu. Sakin geçen seçimler sonucunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Mehmet Bakır, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Faruk Karadoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü İbrahim Özen ve Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Duran en yüksek oyları alarak ikinci dönem için de öğretim üyelerinden vize aldılar.

AKAYDIN BİRİNCİ SIRADA
Mevcut rektörler içinde en merak konusu olan seçim türbanla ilgili Anayasa değişikliğine karşı ÜAK Başkanı olarak hükümete karşı rektörlerin hazırladığı bildiriyi okuyan Akdeniz Üniversitesinde yaşandı. Rektör Akaydın öğretim üyelerinden aldığı 293 oyla birinci olarak ikinci dönem için şansını arttırdı. En renkli seçim sonucu Dokuz Eylül Üniversitesi sandığından çıktı. Yasal olarak adaylıkları söz konusu olmayan eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerafettin Canda'ya birer oy çıktı. Seçimin galibi ise Sedef Gidener (564) oldu. Dicle Üniversitesi kampusuna minyatür Eyfel Kulesi, Özgürlük Anıtı, Pisa Kulesi ve Çin Seddi dikeceği vaadinde bulunan rektör adayı Ömer Satıcı 1 oy alabildi. En çok oy mevcut rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç'a verildi..

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi'nde çok sayıda tıpçı rektör adayı oyları bölünce seçimin galibi 372 oyla Ziraat Fakültesi Dekanlığı yapan Cemal Taluğ oldu. Favori aday Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu 336 oy aldı. Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden ODTÜ'de 6 aday yarıştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Acar 134 oyla birinci oldu.
Haberin fotoğrafları