kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuşmasının tutanaklarını savunmaya koydu.

Kan nakli Vakit'ten

Olcay AYDİLEK - ANKARA
Başsavcı, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ı suçladığı haberi Vakit gazetesinin internet sitesinden almış. Ancak konuşma tutanaklarında "kanlı" sözcüğü geçmiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kan nakli Vakit'ten
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP'ye açtığı kapatma davasında siyasi yasak istediği 71 kişi arasında yer alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı, Vakit gazetesinin internet sitesi yaktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, 16 Nisan 2006'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen İlim Yayma Cemiyeti'nin 52'inci Genel Kurulu'na katıldı. Yıldırım'ın toplantıda yaptığı konuşma Vakit gazetesinin internet sitesine ertesi gün şöyle yansıdı: "Reformlar sancılı olur. Güle oynaya yapılmaz. Tarihte de bu reformlar gerçekleştirilirken birçoğu kanlı oldu. Bu konuda sabır ve zamana ihtiyacımız var. Önemli olan bir şeyi yaparken kırıp dökmemek ve bu da bizim hassasiyetimiz. Yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz. Devam ederken de gerekenler yapılacak."

TEK TEK TARANDI
Başsavcı Yalçınkaya, AKP iddianamesinde Yıldırım'ın "Reformlar kanlı olur" sözünü de delil olarak koydu. Bakan Yıldırım, konuşmasında 'kanlı' ifadesini kullanmadığında ısrar edince çok yönlü bir çalışma başlatıldı. Öncelikle, İlim Yayma Cemiyeti'nden ses kayıtları istendi. Ancak toplantıda düzenli kayıt yapılmamıştı. Günlük gazeteler, tek tek tarandı. Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlanan haberlerde Yıldırım'ın AB reformlarıyla ilgili sözleri bulunurken 'Reformlar kanlı olur' yönünde bir ifadeye rastlanmadı. Bunun yanı sıra İstanbul Valiliği'nden hükümet komiserinin toplantı tutanakları istendi. Tutanakta Yıldırım'ın sözleri şöyle yer aldı: "Avrupa Birliği, bu ülkenin 40 yıllık hedefidir... Reformlar sancılı olur. Reformları uzlaşarak yapmak toplumun menfaatinedir. Reformların bir kısmının sonu alındı, bir kısmının da zamana bağlı olarak alınacaktır. Kırıp dökmeden iş yapmak istiyoruz."

ORTAYA ÇIKTI
Başsavcısı Yalçınkaya'nın "kanlı" ifadesini nereden aldığı merak edilirken, iddianame AK Parti'ye ulaşınca işin sırrı çözüldü. Yıldırım'ın sözleri için Vakit'in internet sitesi kaynak gösterildi. Vakit gazetesinin internet sitesine haberin genel kurulun ertesi günü saat 12.03'te girdiği, bir süre yayında kaldığı, daha sonra da kaldırıldığı belirlendi. Başsavcı Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünde konuşmayla ilgili haberin tekzip edilmediği için doğru olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.