kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Sabit ücrete son'' kampanyası

Yeni Haber
Tüketiciler Birliği tarafından Türk Telekom'un sabit ücrete son vermesi için 29 Mart'ta Adana'dan başlatılan kampanyada 190 bin imzaya ulaşıldığı bildirildi.

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, sabit telefon hizmeti satın alan her tüketicinin, her ay ödediği konuşma bedelinin yanı sıra sabit ücret adı altında, satın aldığı tarifeye göre belli bir miktar parayı Türk Telekom'a ödediğini söyledi.

Türk Telekom'un yaklaşık 19 milyon olan telefon abonesinden yarısının standart hat tarifesini kullandığını bildiren Kaya, 17 Haziran'dan itibaren bu tarifeye yüzde 4,9 oranında zam yapılarak ödeme miktarının 12,55 YTL'den 13,16 YTL'ye çıkarıldığını öne sürdü.Alınan sabit ücrete ilişkin tüketici tepkisini somutlaştırmak amacıyla 29 Mart'ta Adana'dan ''Sabit soyguna son'' kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kaya, bugüne kadar 190 bin imzaya ulaştıklarını ifade etti.

Kaya, kampanyalarını ay sonunda tamamlayacaklarını, ''www.sabitsoygun.org'' adresindeki sitelerine her gün ortalama 1000 kişinin katıldığını kaydetti. ''Vatandaşın tepkisi bilinmesine rağmen ve kampanyamız sürerken ayarlama adıyla sabit ücretlere yüzde 4,9 oranında zam yapılması aymazlıktır'' diyen Kaya, şunları söyledi:

''Yürüttüğümüz kampanya ile Türk Telekom'un sabit ücretlerde indirime gidilmesini veya karşılığında ücretsiz kontör vermesini beklerken, sabit ücretlere yüzde 4,9 oranında zam yapılmıştır. Gelinen bu nokta, sözün bittiği yerdir.''

İMZALAR TELEKOMÜNİKASYON KURULU VE TÜRK TELEKOM'A İLETİLECEK

Kaya, kampanyada ülke tarihinin en çok imzasını toplayıp tüketici tepkisini somutlaştıracaklarını, imzaları Telekomünikasyon Kurulu ve Türk Telekom'a ileteceklerini ifade etti.Türk Telekom yetkililerinden ağustos veya eylül aylarında sabit ücrete son verilmesi için olumlu adım atacaklarını düşündüklerini anlatan Kaya, ''Eğer olumlu cevap alamazsak haklarında suç duyurusunda bulunacağız'' diye konuştu.

AA