kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ: Sivil toplum kuruluşları katılsalardı iyi olurdu

Yeni Haber
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, bugün yapılan Anayasa Konvansiyonu'na sivil toplum kuruluşlarının da davet edildiğini belirterek, "Davet etmiştik. Katılsalardı iyi olurdu tabi. Ama Türkiye'de iyi ve güzel şeyler çabuk baltalanıyor" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Kemal Derviş'in dünya çapında bir ekonomist olduğunu kaydederek, toplantıda üyelerle birlikte dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Yalçındağ, toplantının topluma iyi bir örnek olacağının düşünüldüğünü belirterek, Anayasa Konvansiyonu'nun uzun süredir tartışıldığını ifade etti.

Yalçındağ, "Ancak bu bitmiş bir şey değil. Biz buna devam edeceğiz ve yakın gelecekte inşallah bir araya gelerek örnek bir davranış göstererek, bu toplumsal uzlaşma mutabakatı üzerinde konuşacağız" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının tekrar davet edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine, sürecin zaten birlikte davam ettiğini anlatan Yalçındağ, "Dün telefonda konuştuk. Berkli bir hafta on gün içinde bir araya gelmeyi düşündük. Herhalde bir tarih belirleyeceğiz" dedi.

Öte yandan, basının kuşatması altına alınan Kemal Derviş, "Siyasete sıcak mısınız?" sorusuna "Hayır" yanıtını vermekle yetindi.

(ANKA)