kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aurelio, 2. yarı Mehmet Topal'ın oyuna girmesiyle ileri daha çok çıkıp, etkili oldu.

Aklın yolu bir

Terim'in Gökdeniz, Arda, Tümer gibi teknik ayaklara dayalı 4-1-3-2 sistemi, yağmurla birleşen İsviçre'nin fizik gücüne tutmadı. İkinci yarı Semih ve Mehmet Topal'lı 4-4-2, 90+2'de ay-yıldızlılara zaferi getirdi..
Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki kader maçımızda İsviçre karşısında Arda'nın 90+2'deki golüyle zafere ulaşırken, çift perdeli bir oyun sergilendi. Teknik Direktör Fatih Terim, Portekiz maçında oynatmadığı için eleştirildiği Arda Turan'ın yanısıra Gökdeniz ve Tümer Metin gibi iki teknik becerisi yüksek isme daha ilk 11'de yer verip, 4-1-3-2 sistemini tercih etmişti. Ancak ilk 20 dakika etkili olabilen bu sistem, beklenen yağmurun bastırmasıyla aleyhimize oldu. Fizik yetersizliğimiz orta sahanın düşmesine neden olurken, İsviçre'nin güce dayalı futbolu ilk yarıyı 1-0 geride bitirmemize yol açtı.

GOL KRALI KURTARDI
Terim ikinci yarıya Tümer-Gökdeniz ikilisinin yerine Semih Şentürk-Mehmet Topal ile başlayıp, klasik 4-4-2'ye döndü. Mevcut kadroda klasik santrfor görevini yapacak tek adam olan Semih'in girmesi, Mehmet Topal'ın da orta sahada Aurelio'nun yükünü hafifletmesiyle dengeleri sağladık. Semih buluştuğu daha ikinci topta beraberlik golünü atarken, uzatmada gelen Arda'nın nefis golünde 4 İsviçreli defans oyuncusunun arasından topu kurtaran isimdi. Böylece Terim'in taşları yerinde kullanması halinde Milli Takım'ın önünün açık olduğu da belgelendi.