kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şarkılı-türkülü gece yetmedi 'tiyatro' da tatil köyüne girdi

HACER GEMİCİ
Yerli turistin tatil alışkanlığı edinmesi turizm sektörünü yeni arayışlara itti. Şarkılı, türkülü programlardan sonra önce tiyatroyu tatile çıkaran Magic Life, Bodrum'daki tesisine Poyrazoğlu'nun Yeşil Kabare'sini de getirdi..
Son yıllarda yerli turistin ağırlığının giderek artması güneydeki tesisleri yeni arayışlara itti. Şarkılı, türkülü programlarla müşteri kapmaya çalışan Türkiye'ye 'her şey dahil sistemi' öğreten Magic Life, tiyatrodan sonra bu kez 'kabare'yi tatile çıkardı. Geçen yıl ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu ile Bodrum Magic Life için anlaşan ve dönüşümlü olarak üç Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun üç oyununu sahneye koyan Magic Life, yoğun ilgiyi görünce bu kez 800 bin Euro harcayarak yeni bir alan inşaa etti. Poyrazoğlu ile anlaşarak buraya İstanbulluların en önemli eğlence mekanlarından biri olan Yeşil Kabare'yi Bodrum'a taşıdı. Yazın Bodrum nüfusunun 1 milyonu aşması ve daha çok yerli misafirleri ağırlaması nedeniyle sadece Magic Life'ta konaklayanlara değil, Bodrumlulara da açık olacak olan Yeşil Kabare, kış aylarında ise İstanbul'a taşınacak.

KOSTÜMLER 300 BİN YTL
Tatilcileri tiyatro ile buluşturan Poyrazoğlu ve Magic Life Genel Müdürü Başak Erel ile bir araya gelerek turizmin yeni yüzünü konuştuk. Son günlerde Fransa'da tek kişilik oyunu İçimizdeki Timsah'la sahne alması ile konuşulan Poyrazoğlu, artık Türkiye'de her şey dahil sistemden çok 'her şey içinde' sisteminin olması gerektiğini belirterek, "Oturup Başak'la (Erel) ne yapabileceğimizi konuşurken 'Yeşil Kabare neden olmasın' dedik. Bir dönem İstanbul'da eğlence denilince akla ilk gelen yerdi. Demet Akbağ, Uğur Yücel, Müjdat Gezen gibi isimlerin sahne aldığı yerdi. Biz her şey içindenin içinde sanat da olsun istiyoruz. Yeşil Kabare de sürpriz isimler sahne alacak. 30 kişilik Brezilyalı dans grubu ile anlaştık. İki sahneli bir alan yapılıyor. Sadece kostüme 300 bin YTL harcıyoruz" dedi. Diğer tesislerde de arayışlar olduğunu anlatan Poyrazoğlu, geçenlerde uçakta iki otel patronun kendisine 'transfer' teklif ettiğini dile getirerek, "Tabii kabul etmedim ama keşke tiyatro olayı tatil beldelerinde daha çok yayılsa" değerlendirmesinde bulundu. Eskiden tiyatrocuların Anadolu'ya turneye giderken, şimdi Anadolu'da yaşayanların tatile ve tiyatroya geldiklerini kaydeden Poyrazoğlu, "Her yıl milyonlarca insan bu bölgeye tatile geliyor. Biz tiyatro ile onların ruhlarına da dokunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.