kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kimse bütçe fazla verdi diye benden para istemesin'

Hazal ATEŞ / ANKARA
Maliye Bakanı, "Bakanlıklar ve belediyeler bütçe genel müdürünü arayıp 'Bütçe fazla vermiş, bize para ver' diyor. Para yok" diyerek mali disipline uyulacağı mesajını verdi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçe fazla verdiği için herkesin kendisinden ödenek istediğini belirterek "Kimse benden para-mara istemesin" diye konuştu. 5 aylık bütçe rakamlarını dün Ankara'da açıklayan Unakıtan, siyasi belirsizliklerin ekonomi için ciddi risk oluşturduğunu vurguladı ve şu mesajları verdi:

* 2001 KRİZİNİ UNUTMAYIN: Ekonominin durumunu eleştirenler 2001 krizini unutmasın. Anayasa kitabı fırlatıldı ekonomi battı. Ama şimdi ekonomiyi nasıl güçlendirmişiz ki dünyada bir değil üç kriz bir arada oluyor, Türkiye ekonomisi en hafif hasarla çıkıyor. Siyasi gerilimlerle ülkemizi ve ekonomimizi bir belirsizlik ortamına sürüklemememiz icap ediyor. Milletin bunları da aşacağına inanıyorum.

* PARA-MARA YOK: Bütçe fazla verdiği için kamu kurumlarından ek ödenek talepleri geliyor. Bütçe Genel Müdürü boyuna telefonlara cevap veriyor. 'Bütçe fazla vermiş, bize şu kadar para ver' diyor. Bakanlıklar, valiler, belediye başkanları söylüyor. Yok böyle bir şey, para-mara yok. Sakın o yanlışa düşmesinler. Ödeneği sene başında koymuşuz, neyse o.

* MERKEZ'E TAM DESTEK: Merkez Bankası enflasyon hedefini güncelledi. Takdir ediyor, destekliyoruz. Mücadeleyi bırakmadık.

* FAİZ ARTTI: Türkiye'nin bir numaralı gündemi ekonomi olmalı. Dış belirsizliklere içerideki belirsizlikler eklenince faiz arttı. Bunun ilacı nedir? Enflasyonu indirmek, belirsizlikleri kaldırmak, mali sıkılaştırma.

* ÖTV AKTARIM ZORLAR: Akaryakıt ÖTV'sinden belediyelere kaynak aktarılması bütçeyi sıkıntıya sokar. Gelir azalması hoşuma gitmez. Belediye gelirleri kanunu Meclis'e indi. Mali disiplinimizi bozmayacak şekilde o işi halletmeye çalışıyoruz.
Haberin fotoğrafları