kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sergilediği futbolla şampiyonanın favorilerinden olduğunu bir kez daha gösteren Portekiz Milli Takımı, her maça büyük bir taraftar desteği ile çıkıyor.

Portekiz çeyrek finalde

Gruptaki ilk maçta Milli Takımımız'ı yenen Portekiz, Çek Cumhuriyeti'ni de 3-1 ile devirdi; iki maçta 6 puan toplayarak çeyrek finali garantileyen ilk ülke oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Portekiz çeyrek finalde
A Grubu'nda ilk maçını Milli Takımımız'la yapıp 2-0 kazanan Portekiz, ikinci maçında da Çek Cumhuriyeti'ni 3-1 ile geçti ve çeyrek finale yükseldi. Stade De Geneve'de 29 bin seyirci önünde oynanan karşılaşmanın henüz 8. dakikasında Portekiz, Deco'yla 1-0 öne geçti. Cristiano Ronaldo, kaleci Cech'i geçmek isterken top Deco'nun önüne düştü ve bu oyuncunun vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. Duran toplarla etkili olmaya çalışan Çek Cumhuriyeti, 17'de Plasil'in kornerden ortasında Sionko'nun kafa vuruşuyla durumu 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Simao ile etkili olan Portekiz, aradığı golü 63'te buldu. İlk goldeki roller değişti ve bu kez Deco, hazırladığı pozisyonda Ronaldo'yu topla buluşturdu ve bu oyuncunun ceza sahası ön çizgisinden sert ve düzgün vuruşu takımını 2-1 öne geçirdi.

3 GOLE DE RONALDO DAMGASI
Ronaldo, ilk iki golde olduğu gibi 3. golde de başroldeydi. 90. dakikada Çek Cumhuriyeti'nin beraberlik golü aradığı sırada kontratağa kalkan Portekiz'de Ronaldo topla beraber kalecinin üzerine gidip boşa çıkan Quaresma'yı gördü ve bu oyuncunun boş kaleye attığı golle fark ikiye çıktı: 3-1. Portekiz bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti ve çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.