kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Gözyaşları içinde yazıyorum

Milli Takım'ın zaferini gözyaşları içinde yazıyorum. Çünkü duygularıma hakim olamadım. Basel Stadı cehennem gibiydi. İsviçreli taraftarların ağzından adeta köpükler yükseliyordu. Maç günü Blick gazetesinde çıkan karikatürde Hakan Yakın dönerci olmuş, Fatih Terim'in kafası da döner yapılmıştı ve şöyle yazıyordu: "Sizi kebap yapacağız"
Basel'deki tribünlerde Türk seyirciler köşeye tıkılmıştı sahanın her yerini İsviçreliler kaplamıştı. Yaptığımız en ufak faulde ortalığı ayağa kaldırıyorlardı. Öyle öfkeliydiler ki; Hakan Balta'nın, Emre Aşık'ın yarılan kafalarının tedavi edilmesine bile tahammül edemeyecek kadar nefret doluydular. Arda'nın uzatmalarda gelen zafer golü sonrası Basel Stadı İsviçreliler'in başına yıkıldı.. İlk 10 dakika oyunun hakimiydik. Ayağa pas yaparak oynuyorduk. Birden bastıran sağnak yağmur Milli Takım'a hançer oldu. Önce Tümer, sonra da Gökdeniz oyundan düştü. Sulu zeminde kısa paslarla yerden oynadıkça hata yaptık. İsviçre fizik gücünü kullanarak üzeremize gelmeye başladı. Servet'in yaptığı pozisyon hatası sonucu iki Türk çocuğunun hazırladığı pozisyonda golü yedik. Eren ortaladı, suya takılan topu Hakan Yakın boş kaleye attı.

HOCAM İNADI BIRAK ARTIK
İyi liderler takımlarının kazanması için bir yol bulurmuş. Fatih Terim, Semih'i ve Topal'ı oyuna aldıktan sonra takım olduk. Nihat'ın ortasına Semih öyle bir kafa vurdu ki topla birlikte kaleciyi de ağlara soktu. Mehmet AurelioMehmet Topal göbekte top geçirmiyor. Servet-Emre kafa topu vermiyordu. Ama kaleci Volkan inanılmaz kurtarışlar yapıyordu. İsviçreliler yaygarayla maçı almak istiyordu ama bizim kuru gürültüye pabuç bırakacak halimiz yoktu. Arda sahneye çıktı İsviçreliler'i kupadan saf dışı bırakan zafer golümüzü attı. Fatih Terim'e bir sözüm var:
Hocam inadı bırak. Portekiz maçında oynatmadığın Semih ve Arda senin kurtarıcın oldu. Hamit'i önde oynatırsan Çekler'i de yeneriz.