kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Acun ILICALI: Ev sahibi elemek bizim ihtisasımız

İsviçre, teknik direktörünün sipariş verse bulamayacağı kadar avantajlı bir sahada karşımıza çıktı. Teknik oyunculardan oluşan milli takımımızı bozan, fiziğe dayalı oynayan İsviçre'yi rahatlatan bir zeminde oynamak zorunda kaldık.
Pivot forvet yerine, hızlı ayağa oynayan takım yapmışken, karşımıza öyle bir zemin geldi ki, okul yıllarımı hatırladım. Sorular çalışmadığımız yerden geldi. Tuncay ve Nihat arzulanan pas bağlantısını yine kuramadılar. Arda yalnız kaldı. Herşeye rağmen iyi oynayıp pozisyonlar bulduğumuz dakikalarda golü de yiyince moralimiz bozuldu. Hele golün asistini de zeminin yapması ayrı bir şansızlıktı.

'YAĞMUR KESİLSİN' DUASI
İkinci yarıya sahanın zeminine uygun özellikte iki değişiklikle başladık. Ancak kapanan vasat bir takıma gol atmanın günümüz futbolunda ne kadar güç olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Semih'in golü öyle kritik bir anda geldi ki, hepimize derin bir "oh" çektirdi.
Semih yedekten gelerek oyunu çevirme geleneğini milli takıma da taşıdı. Ardından Arda'nın kendine has hareketlerle getirdiği toplarla ikinci gole yaklaştık ama olmadı. Son dakikalarda İsviçre hiç bir şey oynamadığı maçta yüzde yüz gol pozisyonuna girmeyi başardı. Ama Volkan inanılmaz bir kurtarışla bitebilecek herşeyi geri getirdi.
Hele Volkan'ın o pozisyonda adeta hayatını riske ederek atladığı bir ikinci top var ki... Ve Volkan'ın çıkardığı topa nazire yaparak İsviçre filelerini sallayan Arda'nın muhteşem golü. Biz onu iyi tanıyorduk, sıra Avrupa'ya geldi. Umarım bu muhteşem gol onun için harika bir uluslararası kariyerin de başlangıcı olur. Servet'in olağanüstü özverili, Hakan'ın, Emre'nin kan içinde muhteşem mücadeleleri. Kanlar içinde oyundan çıkan futbolcumuzu ıslıklayan İsviçre seyircisine ders olsun, centilmence milli takımımızı alkışlayanlarına da selam olsun!

Bir paragraf da Fatih Hoca'ya. Akıl verenden bol kimsenin olmadığı bir ortamda en ideal takımı çıkardığını ve yerinde değişikliklerle sonuca etki ettiğini düşünüyorum.
Hakettik, mücadele ettik, başardık. Her ne olursa olsun ev sahibini elemek kolay değil.

ÇEKLER CİDDİ BİR RAKİP
İsviçre, işin aslı bu turnuvada varlığı ev sahipliğine bağlı sıradan bir takım. Oyun planı modası geçmiş bir "doldur boşalt" dan ibaret. Ama Pazar günü karşımıza gelecek Çekler, oyunun her yönünü oynayabilen ciddi bir ekip. Dolayısıyla oyuncularımızın ilk iki maçtaki performanslarının üstüne çıkmaları gerekiyor. Bunu yapabilecek kapasitelerinin olduğunu biliyoruz. Bu takım "her şey bitti" denilen noktada Norveç'i yenerek buraya geldi. Ben 2. turu da son maçta yakalayacağımıza yürekten inanıyorum.