kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da sağanak yağış beklentisi

Yeni Haber
Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Sarıyer ve Boğaz çevresinde sağanak yağış beklediklerini ifade ederek, vatandaşları uyardı.

Mustafa Yıldırım, Sarıyer ve Boğaz çevresinde, dolu ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Yıldırım, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

''Şu anda kararsızlık yağışları dediğimiz yağışlar var'' diyen Yıldırım, atmosferin üst seviyelerindeki serin havanın etkisiyle ''kararsızlık yağışları'' görüldüğünü, Trakya'da doluyla birlikte gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul'un Avrupa yakasında da yer yer dolu yağışı olduğunu bildirdi.

Yıldırım, yarın kentin Anadolu yakasında kısa süreli sağanak yağış beklendiğini, Marmara'nın güneyinde sağanak yağışların aralıklı olarak devam edeceğini, İstanbul'da sıcaklığın 25 derece civarında, mevsim normallerinde seyredeceğini kaydetti.

KOCAELİ'NDE DOLU, YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kocaeli'nde dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde etkili olan dolu ile sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yaklaşık yarım saat sürdü.

Yağış ve fırtına nedeniyle bazı iş yeri, ev ve otomobillerin camlarında hasar meydana geldi. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik zaman zaman aksadı.

BURSA'DA SAĞANAK, YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bursa'da kısa süre etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Saat 15.30 sıralarında aniden başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü sağanağa yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı.

Otobüs durakları ile iş yeri ve apartman girişlerinde yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlardan bazıları ıslandı. Kültür ve Bağlarbaşı mahalleleri ile Cumhuriyet Caddesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

(AA)