kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Gönül Köprüsü' Doğu ile Batı'yı birleştiriyor

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
Turkcell ve Milli Eğitim'in ortak projesiyle İstanbul'a gelen Diyarbakırlı çocuklar denize ve Boğaz'a hayran kaldı. Ancak trafik korkuttu..
Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak "Gönül Köprüsü" projesiyle İstanbul'a gelen Diyarbakırlı çocukların büyük çoğunluğu denizi ilk defa gördü. Topkapı, Beylerbeyi ve Dolmabahçe Sarayı gibi önemli tarihi ve turistik yerleri gezen çocuklar İstanbul'da üniversite okumak istiyor ama bazıları bu kadar büyük, kalabalık ve trafiği yoğun bir şehirde yaşamayı hiç de cazip bulmuyor. Çocuklar en çok Boğaz turu sırasında yaşadıklarından etkilendiklerini belirttiler. Çoğu denizi ilk kez gören çocuklar, "Boğaz'ın neden Türkiye'nin incisi olarak nitelendirildiğini görünce anladıklarını" ifade ettiler. Kız Kulesi'ni ve Boğaz Köprüsü'nü ilk kez yakından gören çocuklar hayranlıklarını belirttiler. Temmuz ayının ortasına kadar sürecek olan projenin amacı Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen çocukların daha önce hiç görmedikleri illeri beşer günlük kültür gezileriyle tanımalarını sağlamak. Proje kapsamında İstanbul'a gelen çocuklar, okullarında üstün başarı gösterenler arasından seçilmiş. Aralarında vali, arkeolog, genetik uzmanı veya eczacı olmak isteyenler eğitimlerine Ankara veya İstanbul'da devam etmek istiyor.

HEDEF 100 BİN ÖĞRENCİ
Proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf ile ortaöğretim 1 ve 2'nci sınıfta okuyan 100 bin öğrencinin farklı illeri ziyaret ederek, ülkelerini tanımaları ve kendine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler olmaları amaçlanıyor. Bu ay başlayan ve 6 hafta sürecek projede öğrenciler kültürel aktivitelerde bulunuyor, tarihi ve turistik mekânları gezme şansına sahip oluyor.