kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çete Avrupa'yı 'tırnaklamış'

Rıdvan TEZEL SABAH
Avrupa ve dünya futbol şampiyonalarında "tırnakçılık" denilen yöntemle hırsızlık yapan 5'i kadın 10 kişi Antalya'da yakalandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çete Avrupa'yı 'tırnaklamış'
Avrupa ve dünya futbol şampiyonaları gibi uluslararası organizasyonlara giderek "tırnakçılık" denilen yöntemle hırsızlık ve gasp yapan 5'i kadın 10 kişi Antalya'da tatilde yakalandı. 9'u İranlı, biri Türk olan çetenin, 2002 ve 2006 yıllarında Almanya ile Japonya'da gerçekleşen dünya kupaları ile 2000 ve 2004 yıllarında Belçika ve Hollanda'da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında çok sayıda hırsızlık yaptığı belirlendi. 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçı için de Avusturya'ya bilet alan çetenin Pakistan uyruklu lideri Hussain Syhed'ın 6 dil bilmesi polisleri şaşırttı.

TATİLDE YAKALANDILAR
İstanbul Güngören'de geçtiğimiz mayıs ayında turistlerin polis olarak tanıtan kişilerce gasp edildikleri yönündeki şikayetler konsolosluklar aracılığıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine ulaştı. 6 ayrı gasp şikâyetiyle araştırma başlatan dedektifler, gasp olaylarına karışan gri renkli bir otomobilin plakası ile şahısların eşkallerini belirledi. Polis, tescil kaydından otomobilin bir oto kiralama şirketine ait olduğunu ortak çıkardı. Yapılan araştırmada aracın Aziz Doğan adına kiralandığı belirlendi. Bu kişinin Antalya'da olduğunun ortaya çıkması üzerine gasp büro ekipleri, bir otele yapılan operasyonda 5'i kadın 9 çete üyesini yakalanarak gözaltına aldı. Çete üyelerinin odalarında ise çok sayıda sahte pasaport ve ehliyet ele geçirildi. 9'u İranlı, biri Pakistanlı olan çetenin gözaltına alınan Pakistanlı lideri Hussain Syhed'in Türk eşi Başak Syhed de İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

AVRUPA'YI SOYMUŞLAR
Çetenin Avrupa ülkelerinde soygun yapmadıkları ülke bırakmadıkları ortaya çıktı. Çetenin özellikle uluslararası futbol organizasyonlarını takip ederek hırsızlık yaptığı belirlendi. Çetenin 2002 ve 2006 yıllarında Almanya ile Japonya'da gerçekleşen dünya kupaları ile 2000 ve 2004 yıllarında Belçika ve Hollanda'da ile Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na gidip, hırsızlık ve gasp olayları gerçekleştirdikleri de ortaya çıktı. İtalya, Fransa, Portekiz ve İspanya'da da hırsızlık yapan çetenin, tatilin ardından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek için Avusturya'ya uçak bileti aldıkları tespit edildi. Pakistan uyruklu Hussain Syhed'in (33), 1992'de ülkesinden İran'a geçtiği oradan da İtalya'ya iltica etmek için Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Çetenin Türkiye'de de 20 olaya karıştığı ortaya çıktı. Alış-veriş yaparken belirledikleri vatandaşları takip edip, polis kılığında gasp yapan çetenin İstanbul'da 6, Ankara'da 12 olay gerçekleştirdiği belirlendi. Sorguları tamamlanan sanıklar adliyeye sevk edildi.