kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eminönü'nde patlama

Yeni Haber
Eminönü'nde gaz sıkışması sonucu meydana geldiği bildirilen patlama sonucu 2 katlı bina kısmen çöktü, ölen ya da yaralanan olmadı.

* OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Beyazıt Yeniçeriler Caddesi 5 numarada bulunan 2 katlı binada sabaha karşı patlama oldu. Patlamanın şiddeti ile bina kısmen çökerken, boş olduğu belirtilen binada yaralanan ve ölen olmadı.

Patlamanın etkisiyle çevredeki birçok binanın camları kırıldı, Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattının elektrik aktarım hattı zarar gördü. Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi olay yerine geldi.Uzman ekiplerce yapılan inceleme sonunda, patlamaya, binanın giriş katındaki köfteci dükkanında biriken gazın sıkışmasının neden olduğu bildirildi.

İncelemelerin ardından iş makineleri ile enkaz kaldırma çalışması başlatıldı. Aynı binadaki bir cep telefonu şebekesinin bayii, olay yerine gelip binanın yıkılmış halini görünce fenalık geçirdi. Patlama nedeniyle Kabataş-Zeytinburnu tramvay seferleri, Zeytinburnu-Beyazıt ve Sirkeci-Kabataş durakları arasında yapılıyor.

PATLAMANIN ARDINDAN DURDURULAN AKSARAY-ÇEMBERLİTAŞ TRAMVAY SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

Eminönü'nde 3 katlı bir binanın kullanılamaz hale geldiği patlamanın ardından durdurulan tramvay seferleri normale döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mollafenari Mahallesi Yeniçeriler Caddesi 56 numarada bulunan 3 katlı binanın bodrum katında, saat 04.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldiği anımsatıldı.

Patlama nedeniyle binanın ön cephesinin tamamen çöktüğü ve çevredeki birçok binanın camlarının kırıldığı kaydedilen açıklamada, olayın ihbar edilmesiyle İstanbul İtfaiyesi ve AKOM'un alarma geçtiği, Fatih ve Şişli İtfaiye gruplarınca 10 araç ve 25 personelle olaya müdahale edildiği belirtildi.

İş yeri olarak kullanılan binada ölen ya da yaralanan olmadığı, çökme bölgesine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı, Ulaşım A.Ş ekiplerinin de sevk edildiği bildirildi.

Patlama nedeniyle durdurulan Aksaray-Çemberlitaş arası tramvay seferlerinin, enkaz kaldırma çalışmalarından sonra normale döndüğü kaydedildi.

(AA)