kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Aurelio ve kaleci Volkan Demirel, PES oyununun en büyük tutkunlarından...

A Milli Takım'ın PlayStation keyfi

Onur YAZICIOĞLU / Yeni AKTÜEL
Milli oyuncular kamplarda, PlayStation'daki PES isimli futbol oyunu ile rahatlıyor. "Zararlı alışkanlık" diyenlere ise şu yanıtı veriyorlar: Bilardo oynasak daha mı iyi?..
Euro 2008'deki Portekiz randevusuna artık sayılı saatler kaldı. A Milli Takım futbolcuları yoğun bir kamp dönemi geçirerek bu zorlu maça hazırlandı. Ancak milli futbolcuların, kamplarda rahatlamak için, PlayStation oyun konsolunda futbol oyunu Pro Evolution Soccer (PES) oynaması, bir başka tartışmayı da beraberinde getirdi. NTV'deki "90 Dakika" programının yorumcularından SABAH yazarı Hıncal Uluç, "20-27 yaşında adamların PlayStation oynamaları ne garip. Çocuk mu bunlar?" deyince Yeni Aktüel dergisi de son sayısında, futbolcuların fikrini sordu.

SONUÇTA GENÇ İNSANLAR
Ara transferde Ukrayna'nın Metalurg Donetsk takımına imza atan PES tutkunu Erol Bulut, oyundaki en büyük rakibinin Jordi Cruyff olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "PlayStation yokken kamplarda bilardo oynuyorduk, çok mu farklı?" NTV spikeri Güntekin Onay da PES oynayan futbolcuların eleştirilmesine karşı çıkıyor: "Futbolcular da genç insanlar. Gençliğin trendleri neyse onlar da onu yapıyor. Eskiden okey, kâğıt ya da bilardo oynanırdı. Şimdi PES oynuyorlar. PlayStation oynamasalar en iyi ihtimalle televizyonda zapping yapacaklar."
Haberin fotoğrafları