kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Japonya gezisinde ilk işi ekonomi dünyasıyla buluşmak oldu. Gül, kahvaltıda Mitsubishi, Fuji, Toyota, Sojitz, Itochu, Mitsui yöneticileri ile buluştuktan sonra Türk-Japon İş Konseyi toplantısında konuştu.

'Türkiye'yi keşfedin, merkeziniz İstanbul olsun'

Duygu GÜVENÇ -Ali EKEYILMAZ TOKYO
Cumhurbaşkanı Gül, Japonya'da yatırım çağrısı yaptı. Dev şirket yöneticileri ile yemek yiyen Gül, "Türkiye, O.Doğu, Avrupa ve Asya arasında köprü. Bölgesel merkezlerinizi Türkiye'ye kaydırın" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japonya'daki ikinci gününde görüşmelerine işadamları ile başladı. Mitsubishi, Fuji, Toyota, Sojitz, Itochu, Mitsui'nin yöneticileri ile kahvaltıda buluşan Gül, "Kısa değil uzun vadeli düşünün. Türkiye, Ortadoğu, Avrupa ve Asya arasında bir köprü. Siz de bölgesel merkezlerinizi Türkiye'ye kaydırın. İstanbul'a gelin" çağrısında bulundu. İşadamları ise İstanbul'un merkez olmasında en büyük sorunun uçuş ve aktarma sorunu olduğunu belirtti. Gül genel müdürlerin bazılarıyla akşam saatlerinde de ikili görüşme yaptı ve Türkiye'ye yatırım çağrısını yineledi. Sabah saatlerinde Ertuğrul Firkateyni'ndeki bazı Türk denizcileri kurtaran subayların yer aldığı fotoğraf sergisini açan Gül, Türk Japon İş Forumu'nda ise "Türkiye'yi keşfedin" çağrısında bulundu. Gül, "Türkiye, 660 milyar dolarlık GSMH ile dünyanın 17'nci büyük ekonomisi, satın alma potansiyeli açısından 15'inci büyük ekonomisi. AB ile müzakerelere devam eden bir ülke. Bazı olumsuzluklar dışarı yansıyabilir ancak büyük ülkelerin üyeliği de zor olmuştur; örneğin İngiltere'nin" diyerek işadamlarına uzun vadeli düşünmeleri çağrısında bulundu.