kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan maça gidemiyor

Bülent AYDEMİR ANKARA
Euro 2008'deki ilk maçında Türkiye, favorilerden Portekiz ile yarın akşam 21.45'te karşılaşacak. Maça gitmeyi planlayan Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından son anda programını değiştirdi..
Aylardır heyecanla beklenen futbol maratonu yarın başlıyor. A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk sınavına yarın akşam, güçlü Portekiz karşısında çıkıyor. 70 milyonu ekran başına kilitleyecek bu dev maçı İsviçre'nin Cenevre kentinde tribünden izleyecek isimlerden biri de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacaktı.

HESAPLAR ALT ÜST
Maçı tribünden izlemeyi planlayan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın planları Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararı sonrası bozuldu. Kararı İstanbul'da öğrenen Erdoğan, tüm randevularını ve programını iptal etti. Hafta sonunda AKP'li vekillerin de Ankara'da olmasını isteyen Erdoğan'ın, kendisinin de Portekiz maçına gitmeyeceği açıklandı. Erdoğan maçı tribün yerine Parti Genel Merkezi'nde izleyecek. Erdoğan, Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu yöneticilerini de beraberinde götürmeyi hesaplıyordu. Başbakan Erdoğan'ın uçağında yer alacak 40 kişilik heyette, bakanlar, milletvekilleri ve Başbakan'ın danışmanları yer alacaktı. Hesaplar alt üst olmasaydı, Erdoğan'ın maçtan önce soyunma odasına inerek futbolculara moral vermesi de bekleniyordu.

BAŞKANLAR DA YOK
Erdoğan'ın Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla davet ettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübün mali kongresi, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın ise tüzük tadil kongresi nedeniyle maça gitmeyeceği belirtilmişti. Başbakan Erdoğan'ın güncel siyasi gelişmelerle ilgili toplantıları tamamladıktan sonra Milli Takım'ın 11 Haziran'daki Çek Cumhuriyeti maçına gidebileceği ifade edildi.