kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da ekmek 85 YKr oldu

İstanbul'da dünden itibaren 300 gram ekmeğin fiyatı yüzde 13 artarak 75 YKr'den 85 YKr'ye çıktı. Bir kilo ekmek ise 2.85 YTL'den satışa sunulacak..
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yarından itibaren ekmeklerin en az 300 gram ağırlığında ve 50'şer gramlık artırımlarla üretileceğini belirterek, dünden itibaren İstanbul'da 300 gram ekmeğin 85 YKr, 350 gram ekmeğin 1 YTL, bir kilo ekmeğin de 2.85 YTL'den satışa sunulmaya başlandığını kaydetti. İstanbul'da halen 75 YKr'ye satılan 300 gramlık ekmeğin fiyatı böylece yüzde 13'lük artışla 85 YKr'ye ulaşmış oldu. Fırıncılar Odası ve Gıda-Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Derneği tarafından Eyüp'teki Salon Beyazgül'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Özer, fırıncılardan, fırınlarını sağlık ve hijyen konusunda söz söylenmez hale getirmelerini istediğini söyledi.

FIRINCININ TARLASI MI VAR?
Fırıncıların ürettiği ekmekten herkesin nemalandığını ancak fırıncıların gereken kadar nemalanmadığını savunan Özer, İstanbul'da ekmek zammının her zaman sorun haline gelmesinin nedeninin popülist politikalar olduğunu savundu. Doğalgaza, benzine zamlara itiraz edilmemesine karşın ekmeğe zamma itirazlarda bulunulduğuna dikkati çeken Özer, "Ekmeği neyle pişiriyorum, neyle dağıtıyorum? Buğday krizi var. Önlemini neden almadınız? Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önlemini niye almadın? Benim fırıncımın tarlası mı var?'' dedi. Özer, İstanbul'un yaklaşık 13 milyon nüfusunun kişi başına ekmek tüketiminin 400 gram olduğunu dile getirerek, "İstanbul'da 300 gramdan hesaplarsak 17 milyon ekmek ihtiyacı var. Ancak İstanbul'da halk ekmek dahil 5 binin üzerinde fırın var. İstanbul'daki fırınlar yüzde 25-30 kapasiteyle çalışıyor'' diye konuştu. Özer, İstanbul'da ekmeğe fazla zam yapılmasının sorumlusunun fırıncılar değil, belediyeler olduğunu ileri sürdü.