kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Türkiye'den 1.5 milyar dolar gelir sağlarız
GENERAL Electric (GE) Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, Türkiye operasyonu olarak 2008 yılında 1.5 milyar dolar gelir elde edeceklerini öngördüklerini bildirdi. Özkan, şirketin 2005 yılında başlattığı çevreci teknolojiler geliştirme girişimi ecomagination'' hakkındaki finansal bilgileri ve gelecek hedeflerini, basın toplantısıyla açıkladı. Şirketin bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi de veren Özkan, 2005 yılında temiz enerjilere harcanan araştırma bütçesinin 700 bin dolar iken, 2010 yılında bu rakamın 1.5 milyar dolar olmasının öngörüldüğünü aktardı.

Banvit, Avrupa'ya Romanya'dan açılacak
BANVİT Genel Müdürü Ömer Görener, 2007'yi 543.5 milyon YTL ile önceki yılın yüzde 49.01 üzerinde ciroyla kapadıklarını, 2008 için ise 650 milyon YTL ciro hedeflediklerini açıkladı. Sekiz yıldır Romanya'da yatırım yaptıklarını belirten Görener, buradaki yatırımları artırarak, "Avrupa'yı içten fethetme"yi hedeflediklerini söyledi. Görener, Romanya pazarının yaklaşık yüzde 16-17'sini karşıladıklarını kaydederek, Romanya'daki yatırımlar kapsamında 5 yarka kümesi ile 2 üniteden oluşan toplam 10 adet kuluçkalık yumurta üretim kümeslerinin kurulacağını belirtti.

Dökme bira ithalatı yapılamayacak
DIŞ Ticaret Müsteşarlığı, Tütün, Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin İthalatında Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğini düzenledi. Dökme bira ve taze üzüm şarabı ile tarım ürünlerinde kullanılan alkollü içkiler, ithalatı yapılamayacak ürünler listesinde yer aldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, Serbest Dolaşıma Giriş, Dahilde İşleme, Hariçte İşleme, Gümrük Kontrolü Altında İşleme ve Geçici İthalat Rejimi'ne tabi tutulan maddelerin Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Kurumu'nca yayımlanan Yönetmelikler ile Alkol ve Alkollü İçkilerin İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe uygun olması gerekecek.

UFO, iyonizer ile soğutma pazarına girdi
INFRARED teknolojisiyle ısıtma sağlayan UFO, şimdi de iyonizer teknolojisi ile soğutma pazarına girdi. İyonizer teknolojisi ile soğutan fan grubunu pazara sunan UFO'nun, Air Technology ürünleri, dağlarda ve şelalelerde bulunan negatif iyonların insanlara olumlu etkileri düşünülerek tasarlandı. UFO Air Technology, havadaki artı yüklü alerjen bakteri ve kirleri çekerek topluyor moleküller ve partikülleri çökerterek solunum ortamından uzaklaştırıyor.
Haberin fotoğrafları