kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
George Soros

Soros: Gıda fiyatlarını şişirmek ahlaki değil

Spekülatör Soros, petrol ve gıda sektörüne yapılan yatırımlarla fiyatların yapay olarak şişirilmesinin ahlaki olmadığını belirterek, "Oluşan balon patlayacak" dedi..
Para sihirbazı, spekülatör George Soros, mortgage kredi balonunun ardından şimdi de petrol ve emtia piyasalarında benzeri balonların şiştiği uyarısında bulundu. Soros, ABD'li finans çevreleriyle düzenlediği bir toplantıda büyük ölçekli yatırım yapan şirketlerin kendilerine yatırıma yönelik farklı alanlar bulmaları gerektiğini söyleyerek, "Bu alanlar büyük ölçekli yatırımcılar için hareket edilecek tek alan değil. Emtia ve petrol alanında fiyatlar bilinçli olarak şişiriliyor. Bu ahlaki değil. Gıda sektörü bundan olumsuz etkileniyor. Sonumuz 1987 krizi gibi olabilir" dedi.

KALABALIK ARTTI
Soros, petrol ve emtia'ya yönelik talebin bu kadar çok olmadığı dönemlerde kâr etmenin mümkün olduğuna değinerek, "Bu alanlara yönelik saldırı öylesine arttı ki, artık makul kârlardan bile söz etmek mümkün değil. Ancak petrol ve emtia'da fiyatların hâlâ yükseliyor olması yatırımcıları bu alanlara çekiyor" dedi. Kurt yatırımcının açıklaması özellikle hedge fonların başını çektiği dev şirketlerin gıda ve petrol fiyatlarını şişirdiğine yönelik tartışmaları yeniden alevlendireceği belirtiliyor. Bu arada George Soros'un da Soros Fund Management adında bir hedge fonu bulunuyor. Toplam 17 milyar dolara yön everen fonun hangi alanlara yatırım yaptığı da diğer tüm hedge fonları gibi tam olarak bilinmiyor.