kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genç kızların yeni ilahı Engin Altan Düzyatan

Sevgili Dünürüm'ün yakışıklı damadı, Cennet filminin zeka özürlü Can'ı; Engin Altan Düzyatan, hem oyunculuk yeteneği hem de yakışıklılığıyla göz dolduruyor.

* Oyunculuğa nasıl başladınız?
Oyunculuk çocukluk hayalim değildi; çocukken pilot olmak isterdim. Tiyatroyla lisede tanıştım ve vazgeçemediğim bir tutkuya dönüştü.

* Kariyerinizde dönem noktası olan proje neydi?
'Koçum Benim' dizisi, hem Türkiye'de hem de yurtdışında çok izlenen bir projeydi. Yurtdışına çıktığımda 'Seni beğenerek izliyoruz' diyen çok Türk'le karşılaştım. Sanırım bilinirlik açısından bu dizi benim için dönüm noktası...

* Şöhret sahibi olmak hayatınızda neleri değiştirdi?
Aslında ünlü olduğumun bilincindeymiş gibi yaşayan biri değilim. Normal bir hayat yaşıyorum. İnsanlar beni gördüklerinde tanıyor. Fotoğraf çektiriyoruz, sohbet ediyoruz.

* Sevgili Dünürüm'de yakışıklı damat rolünde izledik sizi... Haluk Bilginer ve Sumru Yavrucuk gibi ustalarla çalışmak nasıl bir duygu peki?
İkisi de çok iyi oyuncular ve çok farklı işler yapan tiyatrocular... Onlarla çalışırken çok şey öğreniyorsunuz. Duruşları bile eğitici olabiliyor.

* Cennet'te özürlü birini oynadınız. Zorlandınız mı?
Canlandırdığım rol aslında çok sınır bir roldü. Biraz fazla oynasaydım tadı kaçabilir, eksik oynasaydım da vermek istediğim etkiyi veremeyebilirdim. İnce çalışılması gereken bir işti, çok keyif aldım.

* Önümüzdeki günlerde yeni projeler var mı?
Sinema alanında kafamı kurcalayan birkaç proje var. Bu yaz bir filmde daha oynamayı umuyorum... Televizyonda ise netleşen bir proje yok henüz...

* Hobileriniz neler?
Snowboard yapmaya başladım. Yağlı boya resimler yapıyorum. Bir de ney üflüyorum, rahatlatıyor. (Boyner Mecmua)