kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Ünlü barmenden yepyeni içki trendleri...

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe doğumlu olan Bek Narzibekov, 14 yaşından itibaren Londra'da yaşadı. Çocukluğundan beri kokteyllere ve şaraplara büyük ilgi duyan Bek, sommelier olmak için Wine and Sprits Education Trust programını bitirdi. Ve bir haftalığına geldiği İstanbul'da, konuk sommelier olarak Swissotel'deki 'Gaja'da içki sunumları yapıyor.

HERKESİ ETKİLİYOR
Onunla tanışıp da etkilenmemek mümkün değil! 29 yaşındaki Narzibekov, hikayesini şöyle anlatıyor: "İsveçli bir arkadaşımın daveti üzerine bara gitmiştik. Orada barmenler olağanüstü şeyler yapıyordu, şişeler, mix'ler, gerçek üstü gibiydi. Barın arkasındaki raflarda duran yüzlerce içkiye baktım. Sadece birkaçı tanıdık geldi ve kendimi çok eksik hissettim. O anda bunların hepsini öğrenmeyi kendime görev bildim." Bek Narzibekov, işe ilk olarak 'Avenue Bar'da başladı. Kariyerinin önemli adımlarını ise 'Harvey Nichols London' ile ünlü aktör Roger Moore'un sahibi olduğu 'Milk&Honey New York' ve 'Milk&Honey London'da attı. Bu mekanlarda barın işletmeciliğini yaparak yöneticilik hakkında çok tecrübe kazandığını anlatan Narzibekov, "Diğer barmenlerden tek farkım, kendi karakteristik kokteyllerimin olması ve yenilikler yapmam. Sadece kokteyllere konsantre olmuyorum. Ambians, müzik ve barın bütün alanlarına da konsantre oluyorum. Barıma gelen misafirlerime gastronomik bir tecrübe ve farklı bir atmosfer yaşatmaya çalışıyorum" diyor. Ünlü barmenin, serinletici ballı buzlu konyakları (Mandalina votkası, limon suyu, bal, kahverengi şeker, portakal suyu), 'Moskova Spring Punch' (Votka, zencefil suyu, misket limonu, bal, taze frambuaz) gibi çeşitli kokteylleri çok meşhur... Halen Moskova Swissotel'de yer alan 'City Space Bar'da bar müdürü olarak görevini sürdüren Bek Narzibekov, şehrin en güzel kokteyllerini hazırlıyor. Rus James Bond kokteyli olan 'Isayev Martini', City Sapce'in 'James Bond' votka martinisine cevabı olarak mönüde yer alıyor. 'Green Lady Martini' ise cin, limon suyu, taze salatalık ve naneden oluşuyor. Batı'dan ilham almak yerine tam Rus tarzını yansıtan kokteyller hazırlıyor.

RAKIYI İLK KEZ İÇMİŞ
2008'in trendlerine dair ipuçları veren Narzibekov, "Avrupa'da bile yeni olan 'moleküler mixology' tatlarını denemek isteyenler, bu kokteylleri 'Gaja Sky Bar'da deneyecek. 2008'in içkisi votka olacak. Liderliğini bırakmayacak, klasik kokteyllere geri dönülecek" diyor. Bu arada ünlü barmen İstanbul'a geldiğinde ilk kez rakı içtiğini söylüyor ve "Kopya edilmesi zor... Dünyada benzerleri var ama rakı kendine has. 'Gaja Sky Bar' için rakı ile yapılan bir kokteyl hazırlayacağım. Haziran ayından itibaren 'Gaja Sky Bar'da bu yeni içkimizi tadabilirsiniz" diyor.