kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Bu restoranda yemek sonrası dekorları satın alabilirsiniz!

İstanbul'un en güzel semtlerinden biridir Moda... Ve bu semtteki köşkler arasında bir tanesi var ki, çok farklı bir konsepte ev sahipliği yapıyor. 'Tartin Moda Köşk', bir restoran ama nasıl bir restoran! Oturduğunuz sandalyeyi, çorba içtiğiniz kaşığı, yemek yediğiniz çatalı-bıçağı, tabağı, çevrenize şöyle bir baktığınızda beğendiğiniz birbirinden değerli antika objeleri, eşyaları satın alabiliyorsunuz. Köşk, 1909 yılında Romanya Sefiri Miltiadi Patos tarafından kızı Mari Mesko için yaptırılmış. 1937'de ünlü karikatürist Cemil Cem tarafından satın alınmış. Hatta karikatüristin adı köşkün bulunduğu sokağa verilmiş. Şimdi ise bu köşk, yeni kiracılarının elinde, yemeğin ve sanatın birleştiği bir mekan olarak sanatseverler ile damak tadına düşkünlere hizmet veriyor.

MUTLAKA TADIN!
Ben derim ki, 'Tartin Moda Köşk'te, dünya mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini gelin bir de Rita Aleksanyan ile Talin Marutyan'ın ellerinden, muhteşem antika eserler eşliğinde tadın! Talin Hanım altı, Rita Hanım ise beş yabancı dil biliyor. Dünya yemek kitaplarının neredeyse hepsini yutmuş durumdalar... Dünyayı bir-iki kez gezip dolaşmışlar. Nihayetinde, geçen yıl bu köşte açtıkları antikacıyı restorana dönüştürmüşler. Bu yüzden köşk, birbirinden değerli antika objelerle dolu. Ancak lezzetler, bu zevkin gölgesinde değil kesinlikle... Rita ile Talin Hanım'ın yurtdışında aldıkları aşçılık eğitimleri ve 10 yıllık tecrübeleri doğrultusunda oluşturdukları mönülerine, kendi adlarını taşıyan yemeklerine, Japon kaşıklarında somon-karides-ton balığı, shot bardaklarda karides kokteyli, özel köşk köftesi, teriyaki soslu tavuk gibi lezzetlere de bayılacaksınız...

DAVETLER İÇİN
Hele bir de Tartin Çıtır Mantı'sı var ki, müdavimi olacaksınız. Bu iki dünya tatlısı hanım, ev hanımlarının toplantı günlerini de unutmamış. Tart çeşitleri, tatlı-tuzlu bisküviler her şey düşünülmüş bu köşkte... Özel davetlerinizi paha biçilmez antikalar arasında mistik merdivenli köşkün odalarında veya 100 yıllık kavak ağaçlarının gölgelediği eşsiz Moda Köşk'ün bahçesinde yapmak isterseniz Tartin, hem catering hem de restoran hizmetiyle en özel gününüzü daha da özel kılabilir.