kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Dededen toruna kalan miras: 'Güveççi Abdullah'

Etiler girişinde yer alan 'Güveççi Abdullah', lezzetli yemekleri, büyüleyici bahçesi, modern dekorasyonu ve güleryüzlü hizmetiyle kısa zamanda kendini sevdirdi. Ev sıcaklığını, tadı damakta kalan ev lezzetlerini özleyenler için 'Güveççi Abdullah' ideal bir mekan... Dedesi Üsküplü Abdullah Efendi'nin mesleğini Türkiye'de devam ettiren Nükhet Yürür, mutfağın başında ve her detay ile kendisi ilgileniyor.

LEZZETLİ YEMEKLER
40 güveç çeşidi arasında en çok tercih edilenlerden biri, bol sebze ve yağsız kuzu etinden yapılan 'Abdullah Usta Güveci'... Kuşbaşı et, arpacık soğan, sarmısak ve bol domatesle hazırlanan 'Üsküp Kebabı', somon güveç, patlıcanlı özel sosla hazırlanan 'Üsküp Köfte' ve asma yapraklarına sarılıp fırında pişirilen 'Asmalı Köfte', en çok talep gören alternatifler arasında... Şarabı bile toprak karafta sunan 'Güveççi Abdullah'ta her güveç taş fırında pişiriliyor. Özellikle ağzı hamurla kapatılmış bir testide pişen ve masaya yine testiyle gelen 'Üsküp Kebabı' hem sunum hem de lezzet itibariyle çok tatmin edici. Ayrıca zeytinyağlı biber ve patlıcan dolmaları, köy usulü bulgur pilavı muhteşem... Yaprak sarma ve köfte olağanüstü... Tabii onların da fırında piştiğini ve güvecin tüm olumlu sonuçlarını tadında barındırdığını söylemeye gerek yok! Mekanda Çerkez ortağın damgasını taşıyan, cevizli ve sarmısaklı yoğurt sosu ile sunulan kıvırcık salata ve 'Ubıh Salatası' da yemeğe eşlik ediyor.

YENİ MEKAN ETİLER'DE
Malzemeler özenle seçiliyor, tüm yemekler büyük Bektaşi güveçlerinde pişiriliyor. Bazı yemekler sabah 06.00'da pişmeye başlıyor. Nükhet Hanım geldiğinde tadıyor, eğer beğenmezse o gün o yemek servis edilmiyor. Sabah 10.00'da açılan 'Güveççi Abdullah', akşam 23.00'a dek hizmet veriyor... İlk gençlik yıllarından itibaren anneannesinden miras olarak aldığı, dedesinin el yazısıyla yazdığı tariflerden yemekler yapan Nükhet Yürür, dört yıl önce dostlarının teşvikiyle Fenerbahçe'de 'Güveççi Abdullah'ı açar. Bir yıl kadar önce ise Fenerbahçe'deki yeri akrabaları olan ortağına devreder ve Etiler girişindeki yeni mekanını açar. Meraklısına not: Perşembe akşamları yemeklere Türk Sanat Müziği, cumacumartesi akşamları da pop müziği parçaları eşlik ediyor.