kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Unutulmuş lezzetler ekmek arasına giriyor!

Geleneksel Türk Mutfağı lezzetlerini 111 yıldır misafirleri ile buluşturan 'Konyalı Lokantası', unutulmaya yüz tutmuş tatlarını, Türk Mutfağı'nın en orijinal tariflerini gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor. 'Kanyon Levent'te, kabalak yaprağı ile yapılmış 'Etli kabalak sarması', sirken otu ile yapılmış 'Sirken otlu piruhi', menekşe yaprağı ile yapılmış 'Menekşe yapraklı erişte', hodandan (kalduruk) yapılmış 'Hodan kavurması' ve ebegümeci ile yapılmış 'Etli ebegümeci' gibi yemekleri mayıs ayından itibaren tadabilirsiniz.

'PİRUHİ CAFE' AÇILIYOR!
Bu lezzetleri hazırlayan ise Aydın Usta (Aydın Demir). Konyalı'yı uzun uzun anlatmaya gerek var mı bilmiyorum, çünkü burası oturmuş bir restoran... Her öğlen 'Kanyon Konyalı'ya gittiğinizde ünlü bir işadamını yemekte görmeniz mümkün... Orta Asya'dan Selçuklu'ya, Osmanlı'dan Cumhuriyet Türkiye'sine kadar uzanan Türk Mutfak Kültürü'nü bu restoranda keşfedebilirsiniz. Bu arada önümüzdeki hafta salı günü W Akaretler'de, '1897' açılıyor. Bundan bir hafta sonra da 'Piruhi Cafe' açılacak. '1897', yine klasik Konyalı Mutfağı'nın lezzetlerini sunarken, daha çok av hayvanlarının etlerinin yemeği olacak. Mesela 'Bıldırcın külbastı' gibi... Burasının dekorasyonu oda oda şeklinde ve bolca Osmanlı esintileri ile dekore edilmiş. Muhteşem bir bahçesi var. Bahçeye 30 yıllık ağaçlar dikildi.

BU KONSEPT ÇOĞALIR
Konyalı'nın yeni konsepti 'Piruhi Cafe' ise Türkiye'deki bütün kafebrasserie konseptlerine rakip, bence çok çabuk zamanda çoğalacak bir konsept... Özel pidede döner sandviç, tandır sandviç, smoked (tütsülenmiş) kuzu etleri ile sandviçler, çeşitli piruhiler (Selçuklu dönemine ait bir çeşit mantı) gibi unutulmuş lezzetler gençlere yeniden tattırılacak. Gençler, çocuklar artık 'Penne', 'Mozeralla', 'Breseola' gibi yiyecek isimlerini biliyor ancak birçok genç 'Keşkek'i bilmiyor. İşte bu kafe, gençlere unutulmuş lezzetlerimizi tanıtacak. Müthiş bir dekorasyon ve arkada saklı bir cennet bahçesi ile bu yazın favori mekanlarından olacağı kesin!