kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terör örgütünde çözülme sürüyor

Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin operasyonları karşısında ağır zayiat alan terör örgütü PKK'da, kaçışlarda devam ediyor. Diyarbakır'da, terör örgütünden kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütü, kaçışları engellemek amacıyla her türlü yolu denerken fırsatını bulan teröristler örgütten kaçıyor. Terör örgütünden kaçan bir terörist, Diyarbakır Merkez ilçesinde güvenlik güçlerine sığındı. Terörist hakkında gerekli yasal işlemlere başlanıldığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre, 2008 yılında şimdiye kadar 66 terörist kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütü üyelerinin, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmalarında 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren ve halen yürürlükte olan TCK'nın 'Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi halinde cezaya hükmolunmaz' ifadesini içeren 221/2. maddesi etkili oluyor.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından son 3 yıl içerisinde kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 300'ün üzerinde terörist ise, çıkarıldıkları mahkemelerde 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı.

Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Bingöl ve Şanlıurfa'da güvenlik güçlerine teslim olan ve Diyarbakır'da yargılanan terör örgütü üyeleri, duruşmalarda, terör örgütü hakkında önemli bilgiler de veriyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İ.Ö., örgütten ayrılmak isteyen çok sayıda terörist bulunduğunu söylemişti.

CİHAN