kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TÜSİAD: Popülist uygulamalara geri dönüş var

Yeni Haber
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, "Reform sürecinde geriye gidiş, ekonomik politikalarda ise yıllardır unuttuğumuz popülist uygulamalar dönemine geri dönüş işaretleri görmekteyiz" dedi.

Yalçındağ, TÜSİAD'ın "Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış" raporunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarından son zamanlarda yaptığı değişiklikleri, "popülist uygulamalar" olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

"Reform sürecinde geriye gidiş ekonomik politikalarda ise uzun yıllardır unuttuğumuz, popülist uygulamalar dönemine geri dönüş işaretleri görmekteyiz. Aslında kaynakların suni popülist önlemlere başvurulması, Türkiye'de her zaman karşı karşıya kaldığımız ve her seferinde de kaybettiğimiz olaylar olmuştur. Bu uygulamalar normal ekonomik şartlarda genel refah düzeyinin artışına katkıda bulunabilecek önlemler olarak düşünülebilir. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, "Reform sürecinde geriye gidiş, ekonomik politikalarda ise yıllardır popülist uygulamalar dönemine geri dönüş işaretleri görmekteyiz."

Yalçındağ, popülist uygulama olarak nitelendirdiği değişiklikleri ise şöyle sıraladı:

"-Belediyeler bütçeden aktarılacak pay, 4 milyar YTL artırılıyor.

-Özelleştirme gelirleri borç azaltmak yerine kamu yatırımlarında kullanılacak.

-İşsizlik Sigortası Fonu amacı dışında kamu yatırımları için kullanılıyor.

-SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına af geliyor.

-Kamu İhale Kanunu değiştiriliyor.

-Faiz dışı fazla oranı düşürülüyor."

Yalçındağ, "Türkiye'nin iktisadi tarihinde gösterdiği gibi bu tarz popülist uygulamalar hep kaşıkla verilenin daha sonra kepçeyle alınmasıyla sonuçlanmıştır" değerlendirmesini yaptı.

(ANKA)