kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhurbaşkanı Gül'den 'adap ve düzey' uyarısı

ANKARA
Yargıtay Başkanı Gerçeker ile görüşen Gül, hükümet - yargı gerilimine "müdahale etti" Hükümete, Yargıtay'a, Anayasa Mahkemesi'ne ve kamuoyuna 4 kritik mesaj verdi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümet- yargı gerilimine "müdahale" etti, hükümete, Yargıtay'a, Anayasa Mahkemesi'ne ve kamuoyuna mesajlar verdi. Dün Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile görüşen Gül, görüşmeden önce içerik yönünden 4 mesaj içeren bir açıklama yaptı. Gül'ün mesajları şöyle:

* TARTIŞMA YARARLIDIR: Bütün demokrasilerde olduğu gibi, dinamik bir demokrasi olan ülkemizde de, milletimizi ve dünyayı doğrudan ilgilendiren her konunun, toplumun bütün kesimlerince en geniş ve açık biçimde tartışılması doğal olduğu kadar, gerekli ve yararlıdır. Bu tartışmalarda ortaya atılan görüşlerin geçerliliğini ve haklılığını ise kamuoyu tayin edecektir.

* ADABA UYGUN OLSUN: Söz konusu tartışmaların anayasamızın temel ilkelerini, ulusal çıkarlarımızı ve itibarımızı, milli birlik ve beraberliğimizi, ekonomik ve siyasi istikrarımızı zedeleyebilecek boyutlara varmamasına ve bunun gerektirdiği adap, usül ve düzeye özen göstermek sorumluluk duygu ve bilincine sahip bütün kişi ve kurumlar için bir görevdir.

* KAYGILARIMI İLETTİM: Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, son aylarda anayasal kurumlarımızın temsilcileri, siyasi parti liderleri ve sivil toplum temsilcileriyle yaptığım bir dizi görüşmede düşüncelerimi açık bir şekilde iletmiş bulunmaktayım.

* TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAZ: Küresel ve bölgesel planda önemli sorunlarla karşı karşıya olunan kritik dönemde, halkımızın fedakârlığıyla sağlanmış olan istikrar, itibar ve kazanımlarımızın aşınmasına ve Türkiye'nin stratejik çıkar ve hedeflerinde ileride telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açmasına fırsat verilmemelidir.