kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
G.Üçler - F.Asrak - T.Ateş

Arkada şehit yası önde asker halayı

Soner TOROS-Lütfi KÜPELİ / SABAH
Muradiye'de şehit düşen üç askerin cenazeleri uçaklara taşınırken, havaalanının dışında aileler halaylarla yakınlarını askere uğurluyordu..
Van'ın Muradiye ilçesinde önceki akşam tutuklu taşıyan minibüse bir kamyonun çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında üç asker şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri Van'dan uğurlanırken, havaalanının dışında ise aileler yakınlarını askere gönderiyorlardı. Kazada şehit düşen uzman çavuşlar Tuncay Ateş (Adana) ve Gökhan Üçler (Isparta) ile er Fatih Asrak (Ankara) için dün Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri, Jandarma Filo Komutanlığı Pilot Yüzbaşı Yusuf Turgut Kışlası'na getirildi. Cenazeler, askerlerin omuzlarında askeri uçağa konularak toprağa verilecekleri illere uğurlandı. Bu arada, cenazelerin uğurlanma töreni için askerler tarafından filo bitişiğindeki Ferit Melen Havaalanı'nda hazırlık yapıldığı sırada, asker adayları da aileleri tarafından davul zurna eşliğinde birliklerine uğurlandı.

RADYODAN ÖĞRENDİLER
Şehit uzman çavuş Gökhan Üçler'in Isparta'daki ailesi, acı haberi radyodan öğrendi. Oğullarının şehit olduğu haberini sabah saatlerinde radyodan öğrendiklerini vurgulayan Ali Üçler, gelen ilk haberlerde "İşler'' soyadını duyunca umutlandıklarını, bir süre sonra jandarma yetkililerinin kendilerini ziyaret ederek kötü haberi verdiğini söyledi. Uzman çavuş Tuncay Ateş'in, Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan ailesi de yas tutuyor. Baba Remzi Ateş, Tuncay'ın ailenin tek erkek çocuğu olduğunu, 3 kız kardeşinin daha bulunduğunu vurguladı. Baba Ateş, oğlunun 6 yıl önce evlendiğini ve 3 kızı bulunduğunu belirterek, "Habere önce inanamadım. Hemen oğlumu cep telefonundan aradım, yanıt vermedi. Arkasından gelinimi aradım. O da konuşamadı. İşte o zaman haberin doğru olduğunu anladım'' diye konuştu. Akşam saatlerinde uçakla Ankara'ya getirilen şehit er Fatih Asrak'ın cenazesi Çubuk ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları