kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Pekarun - Turgut Uzer - Güler Sabancı

Kordsa, 5 milyon $ yatırımla İzmit'i teknoloji üssü yapacak

EBRU ERDOĞAN
Kordsa Teknoloji Merkezi'nin açılışını yapan Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, 5 milyon dolarlık bu yatırımla şirketin tüm dünyaya teknoloji üreteceğini ifade etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kordsa, 5 milyon $ yatırımla İzmit'i teknoloji üssü yapacak
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kordsa Global'in lastik sektöründe her türlü teknolojiye cevap verebilen bir yapıya sahip olduğunu belirterek, yeni teknoloji yatırımıyla İzmit'in teknoloji üssü olacağını söyledi. Kordsa Teknoloji Merkezi'nin açılışında konuşan Sabancı, Sabancı Grubu'nun 35 yıl önce Kentsa ve Kordsa ile İzmit'te kurulduğunu ifade ederek, "O zamanlar buralara geleceğimizi belki öngöremezdik. Ama o günden bugüne çok yol kat ettik. Her sektörde liderliği sürdürmenin birinci yolu, teknolojiden geçiyor. Kordsa'yla 35 yıl zirvede kalarak lastik sektörünün teknolojiyle ilgili tüm ihtiyacını karşılayabilir bir şirket haline geldik" diye konuştu.

CİRO 1 MİLYAR DOLARI AŞACAK
Kordsa Global CEO'su Mehmet Pekarun da, geçen yıl 925 milyon dolar olarak gerçekleşen şirket cirosunun, 2008 yılında 1 milyar doları aşacağını belirterek, Kordsa'nın içinde yer alan teknoloji merkezini 5 milyon dolarlık yatırımla kurduklarını ifade etti. Bu yatırımla, İzmit'ten dünyaya teknoloji üreteceklerini dile getiren Pekarun, "Goodyear, Michelin, Continental, Pirelli, Bridgestone gibi dünya devlerine verdiğimiz hizmet gücümüze artık teknolojiyi de ekliyoruz" dedi. Pekarun, yüzde 75'i yüksek lisans ve doktora sahibi olan ekiplerinin 30 kişiden oluştuğunu, bu sayının gelecek yıl 50'ye çıkacağını dile getirdi. Pekarun, "Bunun yüzde 25'i ise yabancı çalışanlardan oluşacak. 2010 yılına kadar kapasite artırımı ve yeni teknoloji yatırımları için 100 milyon dolar harcayacağız" dedi. Kordsa'nın endüstriyel naylon üretiminde yüzde 40 pazar payıyla dünya lideri olduğunu vurgulayan Pekarun, polyesterle birlikte pazar paylarının yüzde 23'e ulaştığını kaydetti. Bugüne kadar 10'dan fazla projelerinin TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı'ndan teşvik aldığını anlatan Pekarun, 4 projenin de teşvik aşamasında olduğunu belirtti.